Marokkanerne feiret

Tusenvis av marokkanere strømmet ut i gatene og feiret 2-2-resultatet mot Norge i går kveld. For de nord-afrikanske supporterne var uavgjort jevngodt med seier.

Dagsavisen Le Matin summerte opp det de fleste marokkanerne tenkte; at Marokko har vært og er en stor fotballnasjon.

«Marokko har gjort alle forhåndstips til skamme. Etter kampen mot de altfor selvsikre nordmennene blir laget beundret av ekspertene etter at laget til Egil Olsen fikk seg litt av en fotballeksjon. Nordmennene har i uker fortalt hvor supert lag de har, nå fikk de seg en lærepenge», skriver avisen.

Le Matin slår også fast at Norge falt for eget grep. De ble møtt av langpasninger i langt større grad enn ventet fra marokkanernes side. Det presset de norske spillerne til å slå mye mer langs bakken, noe de ikke behersker i like stor grad som når det gjelder langpasningsspillet.

Mustapha Hadji, kampen store spiller, sa til Le Matin at han synes Marokko hadde fortjent seieren, men mangel på erfaring gjorde at det bare ble uavgjort.

- Vi ledet to ganger og burde ha avgjort kampen på det. Dessuten skulle vi ha unngått dødballsituasjoner nær vårt eget målområde i langt større grad enn tilfellet var, sa han.

(NTB)