Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marokkansk klubb krever pengesvar fra Aalesund

Mistenker lureri.

MÅLTYV: Abderrazzaq Hamed-Allah gikk til Kina fra Aalesund, og hans tidligere klubb lurer på om de har rett på mer penger. 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MÅLTYV: Abderrazzaq Hamed-Allah gikk til Kina fra Aalesund, og hans tidligere klubb lurer på om de har rett på mer penger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den marokkanske fotballklubben Safi vil ha svar på om Aalesund har holdt tilbake penger i forbindelse med overgangene til måltyven Abderrazaq Hamed-Allah.

Hamed-Allah kom til Aalesund fra nettopp Safi, og i forbindelse med overgangen sikret den marokkanske klubben seg rett på prosenter av overgangssummen ved et eventuelt videresalg, skriver Sunnmørsposten.

I 2014 ble Hamed-Allah solgt videre til kinesiske Guangzhou - og siden har han havnet i en klubb i Qatar. Ved salget til Guangzhou sikret Aalesund seg en avtale om prosenter ved videresalg, hvilket betyr at både sunnmøringene og Safi hadde rett på penger da Hamed-Allah havnet i det oljerike landet.

Safi skal ha fått utbetalt to summer av Aalesund i forbindelse med de nevnte overgangene, men ledelsen i den marokkanske klubben savner en oversikt over hvordan man har kommet fram til størrelsen på disse.

Safi skal ha kontaktet Norges Fotballforbund, og ifølge Sunnmørsposten vurderer man nå å koble Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) inn i saken.

Marokkanerne skal mistenke AaFK for å ikke ha utbetalt solidaritetspenger klubben har krav på ved videresalg. Krav om solidaritetspenger utløses hver gang en profesjonell spiller bytter klubb - forutsatt at det inngår en kjøpesum i handelen.

- Safi reagerer på at de aldri har fått noe oppsett på hvordan deres andel er regnet ut, og hvordan solidaritetspengene fra overgangen er fordelt. Dette til tross for at det er sendt flere henvendelser til både daglig leder og styreleder. Det er årsaken til at saken er hos NFF, sier advokat Odd Arne Nilsen til Sunnmørsposten.

AaFK-direktør Henrik Hoff mener på sin side at klubben har holdt seg til regelboka.

- Vi har overført det Safi skal ha i både det første og andre oppgjøret, og det er tidligere gitt beskjed om til Safi på epost. Hvis det er solidaritetspenger det er problemer med, så er regelverket klart. Det er kjøpende klubb som forplikter å gjøre opp det, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart