Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marokko kan bli utestengt fra Afrika-mesterskapet i fire år

Ble fjernet som arrangørland.

TRAKK SEG: Marokka får ikke arrangere Afrika-mesterskapet neste år - og riskerer nå å bli utestengt de fire neste åra. Foto:  AFP PHOTO / FADEL SENNA
 


    .
TRAKK SEG: Marokka får ikke arrangere Afrika-mesterskapet neste år - og riskerer nå å bli utestengt de fire neste åra. Foto: AFP PHOTO / FADEL SENNA . Vis mer

Presidenten i Det afrikanske fotballforbundet (CAF), Issa Hayatou vil ha Marokko utestengt fra afrikansk fotball i de fire neste årene.

Det nordafrikanske landet ble fratatt retten til å arrangere Nations Cup i Afrika i 2015. Årsaken til det var at marokkanerne ville ha arrangementet utsatt fra den opprinnelige datoen i januar og februar av frykt for Ebola-epidemien.

Det var etter forslaget om utsettelse at Marokko ble kastet ut av turneringen og fratatt arrangementet.

- Reglene er klare, mener Hayatou

- I 1996 boikottet Nigeria African Cup etter at presidenten i landet nektet spillerne og laget å dra til Sør-Afrika. Det resulterte i at nigerianerne ble utestengt fra turneringen i fire år. Derfor bør også Marokko få den samme straffen, Her er det snakk om likebehandling og rettferdighet, mener CAF-presidenten.

Fredag ble det klart at Ekvatorial Guinea har overtatt arrangementet av Nations Cup i 2015 fra Marokko. Turneringen går fra 17. januar til 8. februar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling