Marokko presser Norge i Davis Cup

Marokko leder 2-1 over Norge i 2. runde av tennisturneringen Davis Cup i Oslo. Norge har tapt de to singel-kampene, men vant double-kampen.

Den andre runden i Davis Cup startet i går, men kampen mellom Christian Ruud og Hicham Arazi ble avbrutt etter bare fire games på grunn av kraftig regnvær. Da ledet Ruuds motstander 3-1 i det første settet.

I dag fortsatte kampen og Ruud, som er rangert som nummer 45 i verden, tapte sin kamp. De to første settene vant Marokko 2-6, 3-6. Det tredje vant nordmannen 6-4, men Arazi var for sterk for Norges beste og vant det siste settet 1-6.

I den neste kampen møtte Jan Frode Andersen Younes El Aynaoui. Marokkaneren vant alle tre settene 3-6, 2-6, 4-6.

Spenning

Etter to singel-kamper var det tid for rundens eneste double-kamp. Den vant Norge, og dermed er ingenting avgjort i andre runde av Davis Cup før i morgen.

I double-kampen stilte Norge med en svært sliten og skadd Christian Ruud og hans tenniskollega Bent Ove Pedersen. De slo duoen Arazi/Karim Alami 6-4, 6-1, 5-7, 7-6 (12-10).

En kamp fra seier

Vinner Marokko den fjerde av de fem kampene er de allerede klare for kvalifiseringskamper til en høyere pulje, mens Norge er ute av årets Davis Cup.

Dersom Norge taper neste kamp blir deng gjenværende kampen spilt best av tre sett, og ikke fem.