Marokko vil ha Tarik

- Du skal aldri si aldri, sier NFF.

Marokkos Fotballforbund har kontaktet Tarik Elyounoussi (20) for å få ham til å spille for Marokko istedenfor Norge.

Elyounoussi debuterte på det norske landslaget mot Uruguay i mai, men Marokko mener at Heerenveen-proffen kan skifte landslag fordi han ikke spilte en kvalifiseringskamp. Elyounoussi er født i Marokko.

- Tarik ble overrasket over at marokkanerne henvendte seg, all den tid han har spilt en landskamp for Norge. Men de hevder altså at det skal være mulig så lenge det ikke er kvalikkamp det er snakk om, sier Elyounoussis agent Tore Pedersen til VG.

Informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund tror imidlertid ikke at Elyounoussi vil kunne skifte landslag.

- FIFAs regelverk er klart der. Har en spiller spilt offisiell landskamp for en nasjon, så er veien sperret for å spille for en annen nasjon, sier han, men legger til at det er mulig å gi dispensasjon.

- Det var noen rike oljeland som ønsket seg noen brasilianere på sine landslag. Da strammet FIFA inn. Men du skal aldri si aldri i en slik sak. Men en dispensasjon må uansett gis siden regelverket er klart i slike saker, sier Solheim til VG.

Elyounoussi var ikke med i Åge Hareides tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Nederland i oktober.

(NTB)

ØNSKET TIL MAROKKO:
Tarik Elyounoussi (t.v.) har fått en fin start i sin nye klubb, Heerenveen, under Trond Sollieds ledelse. Nå vil Marokkos fotballforbund overtale Tarik til å spille for deres landslag i stedet for det norske. Men det kan vise seg å bli vanskelig fordi Elyounoussi tidligere har vært på banen for Norge. Foto: Armando Franca, AP/SCANPIX
ØNSKET TIL MAROKKO: Tarik Elyounoussi (t.v.) har fått en fin start i sin nye klubb, Heerenveen, under Trond Sollieds ledelse. Nå vil Marokkos fotballforbund overtale Tarik til å spille for deres landslag i stedet for det norske. Men det kan vise seg å bli vanskelig fordi Elyounoussi tidligere har vært på banen for Norge. Foto: Armando Franca, AP/SCANPIX Vis mer
Marokko vil ha Tarik