LIVERPOOL-AKTUELL: Marseille bekrefter at Liverpool har vært i kontakt med den franske klubben for å forøre seg om Didier Deschamps. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
LIVERPOOL-AKTUELL: Marseille bekrefter at Liverpool har vært i kontakt med den franske klubben for å forøre seg om Didier Deschamps. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANNE-CHRISTINE POUJOULATVis mer

Marseille bekrefter Liverpool-interesse for Deschamps

- Ingen mulighet for at de kan overtale treneren vår til å forlate oss.

|||(Dagbladet): Da Liverpool skilte lag med Rafael Benitez i begynnelsen av juni, påla klubben seg selv munnkurv inntil en erstatter var ansatt.

Det hindrer imidlertid ikke andre klubber i å snakke om de rødes interesse i deres managere. Et eksempel på det, er Marseille, som ikke legger skjul på at Liverpool har vært i kontakt for å be om tillatelse til å snakke med Didier Deschamps.

- Det stemmer at Liverpool-direktør Christian Purslow ringte meg torsdag morgen. Han prater godt fransk og er en meget høflig mann. Jeg forventet at han kom til å ringe, for jeg hadde hørt om Liverpools intereesse for Didier. Han spurte meg om han kunne få lov til å møte Didier og agenten hans, Jean-Pierre Bernes, forteller klubbpresident Jean-Claude Dassier til L'Equipe.

Det fikk Purslow lov til, men med på veien, fikk Liverpool-toppen klar beskjed om at den tidligere franske landslagskapteinen neppe kommer til å forlate klubben han trente til seriegull denne sesongen - Marseilles første på 18 år.

- Jeg svarte at jeg aldri kommer til å forby noen fra å møte hvem de vil. Samtidig indikerte jeg vennlig at det ikke finnes den minste mulighet for at de kan overtale treneren vår til å forlate oss. Selv ikke i drømmene hans, understreker Dassier.

- Smigret
Deschamps overtok klubben i fjor sommer, men skrev bare under på en toårsavtale. Han har ennå ikke skrevet under på noen forlengelse, noe som betyr at han er uten kontrakt neste sommer. Dassier har imidlertid et godt håp om at Deschamps blir værende.

- Det er riktig at Didier er smigret over at en så stor europeisk klubb viser interesse for ham, men Didier og jeg har et tillitsforhold. Jeg håper han vil forplikte seg til oss i enda et år. Jeg er ikke bekymret, understreker klubbpresidenten.

Solid CV
41 år gamle Deschamps, som vant stort sett det som var å vinne som spiller, inkludert to Champions League-triumfer, er regnet som en av de beste unge managerene i Europa.

Han startet trenerkarrien i Monaco i 2001 der han vant den franske ligacupen og tok laget til Champions League-finale mot Jose Mourinhos Porto i 2004.

Deretter gikk ferden til gamleklubben Juventus i kjølvannet av Calciopoli-skandalen i 2006 etter at «den gamle dame» fra Torino var blitt tvangsflyttet ned i Serie B. Han ledet dem imidlertid rett tilbake i det gode selskap før han sa opp jobben. Etter to års pause fra fotballen, ble han ansatt av Marseille sommeren 2009.

Hodgson, Pelligrini og Daglish
Deschamps er uansett ikke det eneste navnet Liverpool ryktes å ha på blokka.

Tidligere i uka ble det meldt at Fulham-sjef Roy Hodgson på det nærmeste var klar. Chilenske Manuel Pellegrini skal også ha møtt Kenny Daglish i London for diskusjoner om Liverpool-jobben.

Klubbambassadør Daglish er sammen med nevnte Purslow den som har fått ansvar for managerjakten, men «King Kenny» skal heller ikke være uinteressert i å gjøre et comeback som sjef på Anfield om muligheten skulle by seg. Skotten ledet den tradisjonsrike klubben til deres hittil siste av i alt 18 seriegull i 1990.