Marseille bruker 260 millioner på fransk landslagsduo

Gignac og Rémy hentes inn etter svak sesongstart.

BLIR LAGKAMERATER: Den franske landslagsduoen André-Pierre Gignac (t.v.) og Loïc Rémy blir lagkamerater i Marseille denne sesongen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRANCK FIFE
BLIR LAGKAMERATER: Den franske landslagsduoen André-Pierre Gignac (t.v.) og Loïc Rémy blir lagkamerater i Marseille denne sesongen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRANCK FIFEVis mer

|||(Dagbladet): Regjerende seriemester Marseille har hatt en svært så svak innledning på tittelforsvaret i Ligue 1 med to strake tap og tabellplassering under nedrykksstreken.

Det har Didier Deschamps nå tatt konsekvensene av ved å gå til innkjøp av landslagsduoen André-Pierre Gignac og Loïc Rémy for en samlet sum av 33 millioner euro (cirka 260 millioner kroner). Førstnevnte var med i den famøse franske VM-troppen, mens sistnevnte startet på spissplass i treningskampen mot Norge for halvannen uke siden.

23 år gamle Rémy, som kommer fra Nice med en prislapp på rundt 15 millioner euro, skrev under på en femårskontrakt og gjennomgikk den obligatoriske legesjekken i går ettermiddag.

Han skulle etter planen blitt presentert på en pressekonferanse i dag, men det ble utsatt da det ble oppdaget at landslagsspissen hadde en irregularitet ved hjertet. Klubbpresident Jean-Claude Dassier forsikrer imidlertid om at det ikke er alvorlig.

- Vi bestemte oss for ikke å presentere Loïc Rémy fordi det ble oppdaget et lite problem under MR-undersøkelsen. Tilbakemeldingene vi har fått i dag er betryggende, men vi tok denne avgjørelsen fordi hensynet til spillerenes helse er det viktigste, sier Dassier, ifølge nyhetsbyrået Press Association.

- Det vil bli foretatt videre undersøkelser på mandag for å få klarere svar. Han komer ikke til å spille inntil all tvil er feid til side, utdyper klubblege Christophe Baudot.

I Gignacs tilfelle, gjenstår det ennå litt papirarbeid før han kan kalle seg Marseille-spiller, men klubben opplyser i ettermiddag at de har kommet til enighet med 24-åringens arbeidsgiver Toulouse om betingelsene for en overgang.

Han var toppscorer i Ligue 1 i 2008/2009-sesongen, mens skader må ta sin del av skylda for at det bare ble med åtte fulltreffere i fjor.

Han koster angivelig Marseille 18 millioner euro og har blitt forespeilet en femårskontrakt med den sørfranske klubben.