Marseille varsler søksmål mot De Jong

- Vil bli kvitt slike spillertyper på europeiske fotballbaner.

VARSLER SØKSMÅL: Hatem Ben Arfas (midten) arbeidsgiver Marseille, varsler at de vil saksøke Manchester Citys Nigel De Jong etter at han med denne taklingen satte franskmannen ut av spill på ubestemt tid. 23-åringen er på utlån til Newcastle denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
VARSLER SØKSMÅL: Hatem Ben Arfas (midten) arbeidsgiver Marseille, varsler at de vil saksøke Manchester Citys Nigel De Jong etter at han med denne taklingen satte franskmannen ut av spill på ubestemt tid. 23-åringen er på utlån til Newcastle denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

||| (Dagbladet): En av hovedårsakene til at karrieretruende taklinger er kanskje det heteste diskusjonstemaet i fotballverdenen for tida heter Nigel De Jong.

De norske Premier League-spillerne John Carew, Morten Gamst Pedersen og Brede Hangeland møter spillere som De Jong og Wolves' Karl Henry ukentlig. Trioen har blitt skremt av at flere stygge skader ikke har lagt en demper på de altfor mange hasardiøse taklingene.

Manchester City-hardhausen har i løpet av kalenderåret 2010 brukket beinet til både den amerikanske landslagsspilleren Stuart Holden og nå senest Newcastles Hatem Ben Arfa. Dessuten gjorde han et helhjertet forsøk på å dele Spanias Xabi Alonso i to med et velrettet kung fu-spark i sommerens VM-finale.

Særlig taklingen mot Ben Arfa, som påførte franskmannen brudd i både skinnebeinet og leggbeinet og dermed satte ham ut av spill i månedsvis, har vekket kraftige reaksjoner. Stygg var den, men så først og fremst ut som et uhell, og dommer Martin Atkinson vurderte ikke situasjonen engang til frispark.

Likevel besluttet Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk å utestenge ham i forbindelse med denne ukas EM-kvalifisering, og Newcastle har tatt saken til Det engelske fotballforbundet (FA) med krav om at De Jong blir straffet. «The Magpies» har franskmannen på lån denne sesongen, og kommer trolig ikke til å få mer glede av balleleganten.

Krever opprydning
Nå kaster også klubben som eier Ben Arfa, den regjerende franske mesteren Marseille, seg inn i debatten, og varsler at de kommer til å gå til søksmål mot De Jong.

- Vi kommer til å saksøke De Jong, sa Marseilles klubbpresident Jean-Claude Dassier da han var gjest i det franske TV-programmet «Telefoot», ifølge Sky Sports.

- Dette handler om å bli kvitt denne typen spillere på europeiske fotballbaner, begrunnet Marseille-toppen.

Ingen unnskyldning
Selv om Ben Arfas rekonvalesens i utgangspunktet er Newcastles ansvar, lover Marseille å bidra så godt de kan i den lange opptreningsperioden som venter ham.

- Ben Arfa har bedt vårt medisinske støtteapparat om å bistå ham, og vi vil selvfølgelig gjøre alt vi kan for å hjelpe ham, understreket Dassier.

En som imidlertid ikke har tilbudt seg sin støtte, er Nigel De Jong, som ikke har kommet med noen unnskyldning. Det irriterer Ben Arfas rådgiver Simon Stanford.

- De Jong har ikke vært i kontakt i det hele tatt. Brian Marwood (Citys sportsdirektør journ.anm.), som er en mønsterprofesjonell, har sendt en gave og en hilsen på vegne av alle i Manchester City der de ønsker ham snarlig bedrin, men det er alt. Det har aldri blitt foreslått at De Jong skulle komme å besøke ham. Faktum er at han ikke har vært i kontakt og ikke har bedt om unnskyldning, men ikke De Jong, sier Stanford til Sky Sports.

VIL BLI KVITT DE JONG-TYPENE: Marseille-president Jean-Claude Dassier (tv) sier at klubben går rettens vei mot Nigel De Jong for å bli kvitt slike spillertyper i fotballen. Her er han sammen med trener Didier Deschamps og Hatem Ben Arfa da klubben feiret seriemesterskap i våres.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jean-Paul Pelissier
VIL BLI KVITT DE JONG-TYPENE: Marseille-president Jean-Claude Dassier (tv) sier at klubben går rettens vei mot Nigel De Jong for å bli kvitt slike spillertyper i fotballen. Her er han sammen med trener Didier Deschamps og Hatem Ben Arfa da klubben feiret seriemesterskap i våres.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer