Ómarsson og Wæhler sørget for at gullhåpet lever

Vålerenga avsluttet vårsesongen med seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga - Sandefjord 2-0 (2-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga trengte tre poeng til før ferien for å ha heng på Rosenborg i gullkampen. Og i solskinnet på Ullevaal lørdag kveld leverte Oslo-laget til gangs.

Den nye yndlingen Elias Már Ómarsson satte først inn ledermålet etter tolv minutter. Midtstopper Kjeltil Wæhler sørget for Vålerengas andre like før halv tid.

Det betyr at Vålerenga er tre poeng bak Rosenborg før de møter Odd søndag. Sandefjord på sin side tar ferie med stusselige ni poeng.

- Det er en god følelse. Det er alltid godt å score. Jeg er glad for tre poeng, sier Ómarsson til C More.

- Jeg tror en av mine styrker er å komme til avslutninger i boksen, sier den nye VIF-yndlingen.

Ny helt Selv om det ble en komfortabel hjemmeseier på Ullevaal, var det gjestene som hadde kampens første mulighet. Et passivt VIF-forsvar lot Pål Kirkevold få tid innen for 16-meteren. Litt mer presisjon fra Sandefjord-spissen hadde sørget for borteledelse. Men etter det vartet Vålerenga opp med flere glitrende angrep.

Kjetil Wæhler ble hindret av Martin Busk, som dro fram en feberredning. Men på det påfølgende hjørnesparket måtte dansken se seg slått. For i Skien for en uke siden ble en ny VIF-helt født. Og foran hjemmepublikummet, fulgte Elias Már Ómarsson opp med sin tredje scoring på to kamper.

Islendingen skaffet seg tid og rom før han dunket ballen inn i nettmaskene. Og mens Klanen sang «vi har Ómarsson», var 20-åringen nær en ny scoring - men denne gangen gikk avslutningen over.

<strong> 1-0:</strong>  Martin Busk når ikke Elias Már Ómarssons avslutning.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
1-0: Martin Busk når ikke Elias Már Ómarssons avslutning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Ómarsson kunne med maks uttelling ha scoret hat trick i løpet av kampens første 22 minutter. Islendingens tredje forsøk var en god volleyavslutning som Busk i Sandefjord-buret reddet til corner.

Wæhler i krigen I forrige hjemmekamp rotet Vålerenga bort en 1-0-ledelse, og måtte se seg slått av Bodø/Glimt. Det scenarioet ønsket ikke Kjetil Wæhler at skulle gjenta seg denne gangen. På en corner fra Christian Grindheim stupte veteranen inn 2-0 like før pause. Stupheadingen gikk mellom beina til Elias Már Ómarsson og forbi en forvirret Busk.

Det var Wæhlers andre scoring denne sesongen. Den forrige kom i det forrige oppgjøret mot Sandefjord.

Etter hvilen lot Vålerenga gjestene ha langt mer ballbesittelse. Og en gavmild Jonatan Tollås Nation ga gjestene fra hvalfangerbyen en pakke de ikke tok vare på. VIF-midtstopperen headet Geir Ludvig Fevang igjennom, men Sandefjord-spilleren tok ikke vare på sjansen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med det han fikk se etter hvilen.

- Vi er kjempefornøyd med å vinne hjemme igjen. Vi gjør en ok førsteomgang, der har vi bra med sjanser, men det vi gjør i andre omgang er balltapfestival, sier Rekdal til C More.

- Det var en svak andreomgang, mente treneren.

Midtstopperkollega Kjetil Wæhler fra sugen på flere scoringer og kom til et par avslutninger uten belønning.

17 år gamle Sander Berge fikk sin Tippeliga-debut da han kom inn for Ghayas Zahid i sluttminuttene.

Fortapt i bunnen? Etter tre strake uavgjort-kamper måtte Sandefjord igjen gå poengløse av banen. Dette var Lars Bohinens lag ellevte tap denne sesongen.

Sandefjord må bruke ferien godt skal de ha noe håp om å forlenge Tippeliga-tilværelsen med et nytt år. Med stusselige ni poeng er det seks poeng opp til Mjøndalen på trygg plass, før resten av runden avsluttes søndag.

- Jeg er noenlunde fornøyd med starten av kampen, så får vi en scoring mot oss på dødball, etter markeringssvikt. Det har vi gjort lenge. De får kampen inn i sitt spor, og vi er egentlig aldri i nærheten, sier Lars Bohinen til C More.

Kampfakta

Vålerenga - Sandefjord 2-0 (2-0)
Oslo: 16. serierunde, lørdag.
Tilskuere: 7615.
Mål: 1-0 Elias Már Ómarsson (12), 2-0 Kjetil Wæhler (43).
Gule kort: Otto Fredrikson, Kjetil Wæhler, Elias Már Ómarsson, Vålerenga. Erik Mjelde, Sandefjord.
Dommer: Svein-Erik Edvardsen, Hamar IL.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer