PÅ VEI MOT GULL: Spanias Marta Dominguez (i midten) underveis mot gull på 3000 meter hinder på Olympiastadion i Berlin. Foto: Adrian Dennis/Scanpix
PÅ VEI MOT GULL: Spanias Marta Dominguez (i midten) underveis mot gull på 3000 meter hinder på Olympiastadion i Berlin. Foto: Adrian Dennis/ScanpixVis mer

Marta Dominguez årets kvinne i europeisk friidrett

VM-gullet ble avgjørende.

|||

Marta Dominguez fra Spania gikk til topps på 3000 meter hinder i Berlin. Hun vant gullet med 9.07,32 og satte samtidig spansk rekord. Det var en flott bonus for henne etter å ha sikret VM-gullet.

Den spanske jenta var den eneste europeeren som klarte å vinne en gullmedalje i løpsøvelsene under VM i siste halvdel av august.

Det er det friidrettsinteresserte publikum, representanter for mediene og medlemmer av Det europeiske friidrettsforbundet (EA) som har avgitt stemmer og avgjort valget av årets utøver.

På herresiden kommer årets utøver til å bli offentliggjort fredag, og der er Andreas Thorkildsen en av de heteste favorittene.

I avstemningen endte høydestjernen Blanka Vlasic fra Kroatia på annen-, mens Jelena Isinbajeva ble nummer tre. Den russiske stavhopperen misset fullstendig i stavfinalen i Berlin og ble stående uten resultat, men klarte å sette ny verdensrekord med 5,06 meter uken etter VM.

Ingen av de norske friidrettskvinnene var blant de nominerte i år, og i fjor var det nettopp Isinbajeva som stakk av med denne hederen, mens Blanka Vlasic vant i 2007.

(NTB)