Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marta Dominguez årets kvinne i europeisk friidrett

VM-gullet ble avgjørende.

PÅ VEI MOT GULL: Spanias Marta Dominguez (i midten) underveis mot gull på 3000 meter hinder på Olympiastadion i Berlin. Foto: Adrian Dennis/Scanpix
PÅ VEI MOT GULL: Spanias Marta Dominguez (i midten) underveis mot gull på 3000 meter hinder på Olympiastadion i Berlin. Foto: Adrian Dennis/Scanpix Vis mer

|||

Marta Dominguez fra Spania gikk til topps på 3000 meter hinder i Berlin. Hun vant gullet med 9.07,32 og satte samtidig spansk rekord. Det var en flott bonus for henne etter å ha sikret VM-gullet.

Den spanske jenta var den eneste europeeren som klarte å vinne en gullmedalje i løpsøvelsene under VM i siste halvdel av august.

Det er det friidrettsinteresserte publikum, representanter for mediene og medlemmer av Det europeiske friidrettsforbundet (EA) som har avgitt stemmer og avgjort valget av årets utøver.

På herresiden kommer årets utøver til å bli offentliggjort fredag, og der er Andreas Thorkildsen en av de heteste favorittene.

I avstemningen endte høydestjernen Blanka Vlasic fra Kroatia på annen-, mens Jelena Isinbajeva ble nummer tre. Den russiske stavhopperen misset fullstendig i stavfinalen i Berlin og ble stående uten resultat, men klarte å sette ny verdensrekord med 5,06 meter uken etter VM.

Ingen av de norske friidrettskvinnene var blant de nominerte i år, og i fjor var det nettopp Isinbajeva som stakk av med denne hederen, mens Blanka Vlasic vant i 2007.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling