BRASIL: Ronaldo presenterte i dag den offisielle VM 2014-plakaten. Foto: REUTERS/Sergio Moraes/ NTB Scanpix
BRASIL: Ronaldo presenterte i dag den offisielle VM 2014-plakaten. Foto: REUTERS/Sergio Moraes/ NTB ScanpixVis mer

Marta og Ronaldo viste fram VM-plakaten

Beltedyret Fuleco er VM-maskot.

Brasil offentliggjorde onsdag den offisielle plakaten for fotball-VM i 2014, med farger og bilder som maner fram tropelandets overdådige flora og fauna.

Den er formet som et kart av Brasil mellom to spillere i duell om ballen.

- Plakaten er et viktig steg i jobben med å markedsføre Brasil og fotball-VM hjemme og ute, sa tidligere VM-konge Ronaldo, som nå sitter i organisasjonskomiteens ledelse.

- Det er viktig å få fram budskapet om et land som er moderne, nyskapende, bærekraftig, lykkelig, forenet og selvsagt lidenskapelig opptatt av fotball.

Vinnerplakaten ble valgt framfor to andre finalister av en jury som omfattet de tidligere spillerne Ronaldo og Bebeto, kunstneren Romero Britto og Brasils kulturminister Marta Suplicy.

VM-ambassadører Plakaten ble presentert av seks nyutnevnte VM-ambassadører. Ved siden av Ronaldo og Bebeto var det de tidligere spillerne Carlos Alberto, Amarildo, verdens mest kjente kvinnelige spiller Marta og tidligere landslagssjef Mario Zagallo.

De 12 vertsbyene offentliggjorde sine plakater allerede i november. Beltedyret Fuleco er turneringens maskot.

Plakaten skulle egentlig vært vist fram mandag, da det var 500 dager til åpningskampen, men seremonien ble utsatt på grunn av den tragiske nattklubbrannen i Santa Maria som tok 235 menneskeliv.

(NTB)