Marta sendte Brasil til VM-finalen

Norge møter USA i bronsefinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge møter USA i fotball-VMs bronsekamp søndag. Brasil sjokkerte amerikanerne med 4-0-seier i semifinalen.

Marta tryllet med ballen igjen, scoret to ganger og viste detaljer som ville gjort en Ronaldinho eller Zidane stolt. Lise Klaveness 21-årige klubbvenninne er uten tvil verdens beste kvinnelige spiller, og torsdag gjorde hun medaljegrossisten USA til latter.

Søndag blir det Brasil mot Tyskland i finalen, akkurat som da mennene hadde VM-sluttspill i Asia for fem år siden. Da tok Brasil sin femte tittel. Sambakvinnene har derimot aldri før vært i finale og håper å bli mester for første gang.

Et horribelt selvmål av Leslie Osborne ga Brasil ledelsen, og Marta doblet den. Oppgaven ble nesten umulig for amerikanerne da Shannon Boxx ble utvist rett før pause. I annen omgang kontret Cristiane en ny spiker i kista før Marta fullførte verket med sitt sjuende VM-mål.

Norges oppgave blir å sørge for at USA for første gang blir uten medalje i VM eller OL. Amerikanernes medaljerekke i VM er gull-bronse-gull-bronse, i OL gull-sølv-gull.

Amerikanerne må greie seg uten midtbaneankeret Boxx, som på overtid i første omgang pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist. Det var mildt sagt strengt av dommeren, for en brasilianer snublet rett og slett i beina til Boxx.USA-tabber Resten av de avgjørende tabbene torsdag var amerikanske. I det 20. minutt tok Formiga corner. Ballen kom i knehøyde mot nærmeste stolpe, der det ikke var noen brasilianere. Ballen formelig ba om å bli klarert høyt og langt, men Osborne bøyde seg av en eller annen grunn ned og stupte ballen i eget mål.

Som i Norges semifinale var første scoring et selvmål ved nærmeste stolpe på innlegg fra venstre, men Trine Rønning var bare uheldig. Osborne tabbet seg grundig ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer