TIL TOPPS:  IL Varden Meråkers Kathrine Harsem (t.v) og Marthe Kristoffersen vant NM-lagsprint på Beitostølen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIL TOPPS: IL Varden Meråkers Kathrine Harsem (t.v) og Marthe Kristoffersen vant NM-lagsprint på Beitostølen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Marthe Kristoffersen tok NM-gull etter tung sesong. Nå vurderer hun framtida

- Ingen mestringsfølelse og ingen glede.

(Dagbladet): Marthe Kristoffersen (26) og Kathrine Harsem (27) fra Varden IL gikk inn til NM-gull på lagsprinten på Beitostølen i dag.

- Det var deilig. For meg er dette stort. Jeg har hatt en tung sesong med sykdom, sier Kristoffersen til Dagbladet.

BUL med Martine Ek Hagen og Heidi Weng tok sølvet. Søstrene Tiril og Lotta Udnes Weng tok bronsen for Nes.

- Vi har tatt sølv flere år på rad nå, så for min del er dette en stor opptur. Samtidig gikk vi i klassisk stil, noe som ikke er en fordel for meg. Jeg er veldig glad for dette gullet, sier Kristoffersen.

Antibiotika Hun slo igjennom under VM i Liberec i 2009 og ble sett på som et av Langrenn-Norges store talenter. Men de siste sesongene har sykdom ødelagt mye og Kristoffersen har slitt med å prestere - og få gå - i verdenscupen.

- Jeg hadde en veldig god høst og jeg kjente at jeg gikk meg i form ved nyttår. Men etter fire runder med antibiotika ble alt ødelagt. Da sier det seg selv at det er umulig å prestere som idrettsutøver, sier Kristoffersen.

26-åringen sier til Dagbladet at hun ikke har bestemt seg for hva hun skal gjøre neste sesong. Overfor NTB forteller hun følgende:

- Jeg har ikke bestemt meg for om jeg går på ski neste sesong, sier Kristoffersen til NTB.

- Ingen glede Overfor Dagbladet forteller Varden-løperen at hun tenker mest mulig på de to siste NM-distansene.

SEIER: Marthe Kristoffersen hjelper Kathrine Harsem med skiene etter seieren.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Marthe Kristoffersen hjelper Kathrine Harsem med skiene etter seieren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må finne ut hvorfor jeg blir syk. Det kan være tilfeldig, men jeg må ta noen runder med meg selv og sjekke hva det kan være.

- Hva har vært tyngst?

- Det er ikke artig å trene og ofre så mye, for deretter å være syk hele vinteren. Det gir ingen mestringsfølelse og ingen glede. Jeg har ofret så mye. Jeg har gitt alt og vært idrettsutøver 24 timer i døgnet. Da er det vondt å ikke lykkes. Jeg har ikke fått ut det jeg er god for og har ikke fått gå de rennene jeg vil gå. Derfor er det godt å vise at jeg kan med dette NM-gullet, sier Kristoffersen.

Brandsdal-gull Kjelsås' Eirik Brandsdal spurtet ned Røas Martin Johnsrud Sundby til seier på mennenes lagsprint under NM torsdag, skriver NTB.

Sammen med Brandsdal gikk Øyvind Fjeld Moen for Kjelsås i den klassiske lagsprinten.

GULL: Eirik Brandsdal og Øyvind Fjeld Moen for Kjelsås. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GULL: Eirik Brandsdal og Øyvind Fjeld Moen for Kjelsås. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Briten Andrew Musgrave gikk sammen med Sundby for Røa. Lillehammer med Morten Eide Pedersen og Martin Løwstrøm Nyenget tok bronsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram