Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i langrenn

Marthe ville legge opp i fjor, nå er hun plutselig en brennhet VM-kandidat

- Jeg tenker ikke så mye på det. 

TILBAKE I TOPPEN: Marthe Kristoffersen ble nummer fem på dagens tikilometer i NM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE I TOPPEN: Marthe Kristoffersen ble nummer fem på dagens tikilometer i NM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA (Dagbladet): Marhte Kristoffersen var supertalentet som fikk det blytungt etter å ha dratt på seg kyssesyken.

Hun mistet landslagsplassen og satset for seg selv for å komme tilbake i sporet.

Kristoffersen har seks individuelle pallplasser i verdenscupen, og var blant annet Norges ankerkvinne på VM-stafetten i Liberec i 2009.

Før det altså har gått veldig tungt i noen år.

I år har det derimot løsnet litt igjen, og dagens femteplass på tikilometeren i NM var det endelige beviset på at hun er tilbake som langrennsløper på toppnivå.

Ville legge opp

Ni sekunder fra pallen er sterkt i kamp mot etablerte landslagsløpere. Og en lettelse for henne.

- Jeg sa til deg i fjor at jeg skulle legge opp, så det er veldig godt å få det til nå, sa Kristoffersen i pressesonen etter rennet, men ville ikke helt slå fast at hun var tilbake for fullt.

- Det er så lenge siden jeg kjente på hvem den gode, gamle Marthe var, så jeg vet ikke om hun er tilbake. Men kroppen funker kjempebra, så det er artig, sier hun.

Artig har det ikke vært de siste årene. Stort sett har renn på toppnivå blitt nye skuffelser, men ikke i dag.

Tenker ikke VM

Underveis skvatt hun nesten av sekunderingene hun fikk.

- Jeg visste ikke hvordan jeg la an, og så fikk jeg plutselig høre at jeg kjempa om pallen. Da ble jeg litt sånn, «hva»? Nei, det var artig, det. Men jeg ble jo slått av Kathrine med ti og Astrid med ett sekund. Det er litt surt, men herregud, det her er jo dritbra. Det er artig å gå skirenn, smiler hun.

Femteplassen gjør henne høyaktuell for VM-troppen til Lahti. Den teller tolv utøvere. Kristoffersen er inne blant dem nå.

-Det er dere som sier det, jeg vet ikke. Jeg tenker at jeg er 1.24 bak Marit, Astrid er foran meg... Nei, jeg tenker ikke så mye på det. Jeg skal gå fire renn her, så får vi se hva det blir etterpå, sier hun til Dagbladet.

- Det å reise ned og få klærne er ikke like stas. Hvis jeg er god nok har jeg lyst til å gå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling