Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marthinsen tok VM-bronse

- Det ble en kamp mot syra.

BRONSE: Mariann V. Marthinsen gikk inn til bronse på åpningsdistansen i VM i langrenn for funksjonshemmede i USA søndag. Foto: AP Photo / Dmitry Lovetsky / NTB Scanpix
BRONSE: Mariann V. Marthinsen gikk inn til bronse på åpningsdistansen i VM i langrenn for funksjonshemmede i USA søndag. Foto: AP Photo / Dmitry Lovetsky / NTB Scanpix Vis mer

Mariann V. Marthinsen gikk inn til bronse på åpningsdistansen i VM i langrenn for funksjonshemmede i USA søndag.

Marthinsen sikret medaljen på langdistansen i klassen for sittende.

 Hun var 57,4 sekunder bak gullvinner Andrea Eskau fra Tyskland. Russiske Marta Zaynullina tok sølvet. Hun ble slått med nesten sju sekunder av Eskau.

- Jeg fikk en bra åpning med en god flyt. På den siste runden ble det en kamp mot syra, og det ble en sekundstrid mot amerikanske Masters, som jeg heldigvis vant denne gangen, sa Marthinsen, som også roste det norske smøreteamet.

Birgit Skarstein ble nummer ni. Hun var drøyt fire minutter bak vinneren. I mennenes renn ble Jon Ivar Sandhaugo nummer ni.

Nils Erik Ulset nådde ikke opp til seierspallen i klassen for stående. Han ble nummer fem. Til bronseplass skilte det litt over et minutt. Håkon Olsrud ble nummer ni. Samme plassering fikk Anne Karen Olsen i kvinnenes renn.

I klassen for synshemmede endte Eirik Bye på tiendeplass.

VM i Cable, Wisconsin fortsetter med sprint onsdag. Lørdag er det stafett, mens de skal gå mellomdistanse søndag.

(NTB)