Martial-kjøpet ble kritisert og latterliggjort. Nå er han kåret til månedens Premier League-spiller

- En liten eventyrhistorie.

MÅNEDENS SPILLER: Anthony Martial. Foto: Action Images / Lee Smith
MÅNEDENS SPILLER: Anthony Martial. Foto: Action Images / Lee SmithVis mer

(Dagbladet): Anthony Martial (19) ble i dag kåret til månedens spiller for september i Premier League.

Og kanskje kjennes det spesielt godt for unggutten og klubben. Da det ble kjent at Manchester Uniteds sommerkjøps overgangssum kunne ende på hele 750 millioner etter diverse bonuser, skapte det store reaksjoner.

Avisa Daily Mirror slo til med oppslaget «What a waste of money» - hvilken sløsing med penger. Etter Martials strålende innledning på sin Premier League-karriere, må de akkurat nå spise ordene sine.

Drømmestart TV 2s Premier League-ekspert, Petter Myhre, medgir at Martial har hatt en drømmestart i Manchester United-drakta.


- Når han kom inn med den prislappen ble forventningene skrudd til himmels. Ingen trodde at vedkommende skulle klare å oppfylle de med en gang, så tok han muligheten med begge beina da han kom inn mot Liverpool. Han har tatt vare på sjansene han har fått og levert. Til nå er det en liten eventyrhistorie. Sånne månedens spiller-kåringer er vriene, men sånn sett er ikke dette ufortjent, sier Myhre til Dagbladet.

Manchester Uniteds nummer 9 har fått ett innhopp og tre kamper fra start for de røde djevlene, og har scoret tre mål. Ett mot Liverpool, to mot Southampton.

Ble overrasket Men TV2-eksperten innrømmer at han var blant dem som tenkte at kjøpet var gambling fra Manchester Uniteds side.

- Jeg tenkte jo det, og at hvis United mente at han var verdt så mye penger, hvorfor hadde de ikke vært på han tidligere? Så jeg ble jo overrasket, jeg trodde at de ville hente noe med mer erfaring når de skulle bruke så mye penger. Samtidig vet man at det alltid er en viss gambling når det gjelder spillerkjøp, sier Myhre.

Historien viser jo at selv om per definisjon gode spillere bytter klubb for store summer, er det ikke alltid de finner seg til rette i sin nye klubb.

- Jeg synes det var en høy sum, men det har jeg sagt om mange overganger. Overgangssummene i fotballen er jo ren galskap. Men nå har jeg sluttet å bli provosert. Å vurdere om spillere er verdt ditt og datt, det har jeg gitt opp, sier Myhre.

Myhre påpeker riktignok at om Martial skal være verdt prisen, må han levere over flere sesonger. Først og fremst må han få tid.