Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martial med historisk scoring da United klamret seg til Champions League-håpet

Franskmannen ble matchvinner mot Everton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - Everton 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Manchester United har fortsatt et håp om å klare topp 4 denne sesongen, og for å klare det ville ingenting annet enn tre poeng mot Everton være godt nok for de røde i kveld.

Anthony Martials åttende ligascoring for sesongen gjorde at Louis van Gaals mannskap kunne puste lettet ut etter at byrival Manchester City vant tidligere denne helga. Håpet om deltakelse i Champions League neste sesong lever i beste velgående etter en sterk seier.

- De spilte bra fotball. Vi visste det ville bli tøft. Vi spilte slik vi burde spille, og vi viste karakter. City vant, så vi måtte vinne, sier Juan Mata etter kampen via TV 2.

- Vi må se på oss selv og vinne kamper. Vi kan ikke stole på at andre lag gjør jobben for oss, sier Chris Smalling om muligheten for Champions League-spill neste sesong.

Everton er normalt svært gjerrige på bortebane. De blå er var det laget i ligaen som hadde færrest tap på reise før kveldens kamp - med sitt ene nederlag mot Arsenal helt tilbake i oktober. Den statistikken er ikke like pen å se på nå.

Treg start Den første omgangen var ikke mye å skrive hjem om i sjanseprotokollen. Ingen av lagene produserte noen store sjanser før hvilen, i det som var et jevnt og tett oppgjør med mange saftige dueller. Anthony Martial var nok nærmest da han skjøt like utenfor stolpen fra distanse.

Tidlig i andre omgang kunne Romelu Lukaku gitt de blå ledelsen, men avslutningen gikk via beinet til Daley Blind og utenfor målet til David de Gea.

I stedet var det Anthony Martial som fikk hull på byllen etter 53 minutter.

Martial-scoring Marcus Rashford åpnet Everton-forsvaret med et hælspark til innbytter Timothy Fosu-Mensah, som banket ballen inn foran mål. På bakerste stolpe dukket Martial opp og sendte ballen via keeper Joel Robles og i mål.

Det var Manchester Uniteds 1000 ligascoring opp gjennom Premier League-historien hjemme på Old Trafford - og klubben ble med det historisk som den første til å score 1000 mål hjemme siden Premier League ble innført i 1991.

Bare to minutter etterpå stanget Phil Jagielka ballen i tverrliggeren på en corner, men marginene var ikke på bortelagets side ved den anledningen.

David de Gea har ved flere anledninger vært en matchvinner for United, og mot slutten vartet spanjolen nok en gang opp med en god reaksjonsredning. Det skjedde på forsøket fra Jagielka, som avsluttet fra kloss hold etter en corner.

Everton forsøkte seg etterpå med en desperat sluttspurt for å få med seg et poeng hjem til Liverpool, men de røde djevlene fra Manchester holdt unna.

P.S. Før kampen ble Manchester United-legende Sir Bobby Charlton hedret. Han har fått en del av tribunen på Old Trafford oppkalt etter seg. «Sir Bobby Charlton Stand» er det treffende navnet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram