MATCHVINNER:  Anthony Martial slipper følelsene løs etter scoringen på overtid i FA-cupsemifinalen mot Everton. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Anthony Martial slipper følelsene løs etter scoringen på overtid i FA-cupsemifinalen mot Everton. Foto: NTB ScanpixVis mer

Martial sendte United til Wembley

Scoret 2-1-målet på overtid. Etterpå gikk fansen bananas.

Everton - Manchester United 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Vi må tre år tilbake siden Manchester United sist vant en tittel. Semifinalen i FA-cupen mot Everton lørdag kveld var derfor ikke en hvilken som helst kamp: Det var Uniteds mulighet til muligens å vinne en tittel i år.

Det startet på best mulig måte da Marouane Fellaini sendte laget i ledelsen etter 34 minutter. Deretter gjorde Chris Smalling selvmål kvarteret før slutt.

Kampen så ut til å gå til ekstraomganger. Men så dukket Anthony Martial opp to minutter på overtid. Han fikk en flott ball fra Ander Herrara på løp, og skrudde ballen forbi Everton-keeper Joel.

Dermed ble sluttresultatet 2-1, og United er i FA-cupfinalen. Der møter de vinneren mellom Crystal Palace - Watford i morgen.

Svært lettet United-manager Louis van Gaal var en svært lettet mann. Han hyttet med neven og smilte etter kampslutt på Wembley. Med til historien hører at Evertons Romelu Lukaku bommet på straffespark.

- Det er fantastisk. Når du ser gleden i øynene på spillerne, er det fantastisk, sa van Gaal. På tribunen sto fansen igjen og hyllet spillerne. Sterke følelser var i sving.

- Jeg synes vi fortjente å gå til finalen. Ingen dommeravgjørelser gikk til vår fordel. Everton kom inn i kampen fordi alle avgjørelser gikk i deres favør, mente en kritisk manager.

Tøff kamp - Det var en tøff kamp. Men vi er i finalen, og det er det viktigste. Jeg er så glad på vegne av meg selv og klubben, sa Fellaini, som scoret det første målet.

STERKE FØLELSER I SVING:  Manchester United-fansen tok et godt tak rundt Jesse Lingard etter seieren. Foto: NTB Scanpix
STERKE FØLELSER I SVING: Manchester United-fansen tok et godt tak rundt Jesse Lingard etter seieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke fullt så glad var Everton-boss Roberto Martinez:

- Det er et tøft resultat å svelge. Etter 90 minutter fortjente vi i det minste å få spille ekstraomganger. Kampen viste et lag med utrolig samhold.

Han fortsatte:

- Støtten vi hadde i ryggen var utrolig. Det er tøft å tape en semifinale i FA-cupen når du føler at det er ufortjent.

Sist United vant FA-cupen var i 2004.

I NETTMASKENE:   Anthony Martial jublet hemningsløst etter den avgjørende scoringen. Foto: NTB Scanpix
I NETTMASKENE: Anthony Martial jublet hemningsløst etter den avgjørende scoringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer