Martin: - Det er klart det er tungt

Effektive Odd ydmyket VIF.

MØTTE SIN OVERMANN: Moa kom seg til et utall sjanser, men Odd-keeper Arni Gautur Arason hentet frem keeperarbeid fra øverste hylle gang etter gang. Et effektivt Odd-lag scoret på to av de mulighetene de fikk, og hentet med seg tre poeng fra Oslo.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MØTTE SIN OVERMANN: Moa kom seg til et utall sjanser, men Odd-keeper Arni Gautur Arason hentet frem keeperarbeid fra øverste hylle gang etter gang. Et effektivt Odd-lag scoret på to av de mulighetene de fikk, og hentet med seg tre poeng fra Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Odd Grenland (0-1) 0-3

Det har vært Vålerengas bane den siste måneden og de er bare å slå fast at sykdommen ikke er leget: Martin Andresens menn klarer ikke å avgjøre kamper de spillemessig fører.

- Det er klart det er tungt. Vi spiller og spiller og skaper voldsomt med sjanser. Vi er overlegne i banespillet, men utrolig ineffektive, sier Martin Andresen til Dagbladet etter kampen.

Mot Odd i kveld skapte hjemmelaget et høyt antall sjanser, men enten var siktet for dårlig innstilt — eller så tok eks VIF-keeper Arni Gautur Arason seg av det som kom.

Og dermed blir det en svært hyggelig kveldstur til Skien for et svært effektivt Odd-lag.

Med tre poeng i bagasjen.

God VIF-åpning
Vålerenga åpnet definitivt best på Ullevaal - anført av en sprudlende angrepskvartett full av av ungdommelig mot. Moa, Leigh, Singh og Fellah kombinerte seg flere ganger frem til sjanser, men førstnevnte slet med innstillingen på siktet.

- Jeg synes jeg spiller en bra kamp, og av og til får man slike dager. Men det er klart det er tungt at vi ikke skårer når vi kjøer kampen sånn som i dag, sier Moa etter kampen.

Med et tøft press over hele banen holdt hjemmelaget trykket opp det første kvarteret, men da målet uteble - og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ble stadig klarere i sin gestikulering på linja - kom Odd mer inn i kampen.

Da vi nærmet oss halvtimen kom hvittrøyenes første ordentlige målsjanse.

Svak boksing
Ballen ble svingt inn fra høyre og den 18-årige keeper-debutanten Gudmund Kongshavn dyttet bare ballen videre ut i feltet. Der vaket Simen Brenne på ekte måljegervis, og fra åtte meter banket midtbanespilleren inn ledermålet via et VIF-bein.

Hjemmelaget flyttet spillet sitt høyere i banen etter målet, men sleit med presisjonen når de nærmet seg den gamle kjenningen Arni Gautur Arson i Odd-målet.

På overtid i første omgang ropte både Moa og klanen på utvisning da spissen gikk i bakken på vei igjennom mot mål i duell med Hansén. Det så ut til å være kontakt, men spissen falt lett, og sannsynligvis gjorde dommer Terje Haug en riktig vurdering ved å holde fløyta unna munnen.

Kontring fra læreboka

2.omgangåpnet som den første; med et nokså massivt Vålerenga-press. Moa misset igjen på tre feite muligheter, og midtveis i omgangen var Dawda Leigh bare en stor Arason-redning unna volley-utlikning.

Og da straffet den manglende uttellinga seg.

I form av ei Odd-kontring fra læreboka.

Bentley ble spilt fri ute til høyre med VIF-laget halsende hjem mot mål. Vingen spilte perfekt inn til Kovacs som enkelt kunne bredside inn 0-2 på Ullevaal.

- Vi skaper store sjanser og har en matchvinner i eget mål. Nå gleder jeg meg til å møte Roenborg i Skien, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Fire strake tap
Et poengjagende Vålerenga fortsatte å spille seg frem til målsjanser, men Arni Gautur Arason hentet igjen og igjen frem redninger fra den aller øverste hylla.

Tre minutter før slutt kunne Kovacs fullføre ydmykelsen da han stanget ballen forbi VIF-keeper Kongshavn etter et strålende forarbeid av Jacob Sørensen.

Vålerenga har nå fire Tippeliga-tap på rad og blir stående med 25 poeng, mens Odd befester bronseplassen med 32 poeng.

- Det er utrolig frustrerende, men det er lite annet å gjøre enn å fortsette å jobbe, sier VIF-trener Tor Ole Skullerud til agbladet.

SKUFFET VIF-SJEF:
Simen Brenne i duell med Martin Andresen under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal Stadion søndag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SKUFFET VIF-SJEF: Simen Brenne i duell med Martin Andresen under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal Stadion søndag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer