Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin: - Dette var gøy

Martin Andresen dominerte i sin tredje landskamp. 26-åringen sier den ga mersmak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): På vei ut i spillerbussen var det Martin Andresen journalistene flokket seg rundt i kveld. Ikke så rart etter at han var den dominerende figuren på banen mot Skottland.

- Det var en av mine bedre landskamper. Kanskje den beste, sier han med et skjevt smil etter å fullført sin tredje kamp på A-landslaget.

Andresen vant dueller og fordelte baller med stor autoritet og utsøkt overblikk. Han skapte Norges aller største sjanse i det første minuttet av andre omgang da han fosset inn i feltet og løftet ballen til John Arne Riise som breisidet den rett i stolpen foran nesten åpent mål.

Ga mersmak

Så seint som i februar sa Martin Andresen til Asker & Bærums Budstikke at han ikke trides på landslaget på grunn av spillestilen, og at han ikke synes det var moro å spille der. Etter en storkamp og masse skryt i går var tonen en helt annen:

- Ja, i dag var det moro å spille, sier Stabæk-spilleren.

Han innrømmer at kampen ga mersmak på landslagsfotball. Ja, han gikk rett og slett så langt som å innrømme at det var like gøy som hans store lidenskap ved siden av fotballbanen - bridge.

Utlandet frister

Med ett år igjen av kontrakten med Stabæk sier den tidligere wimbledon-proffen også at det frister med spill i utlandet igjen.

- Det hadde vært gøy å spille i en høyere liga.

John Carew var blant de som skrøt av Andresen etter kampen i går.

- Martin var veldig god. Han er en annerledes norsk spiller. Han minner meg mer om en spansk midtbanespiller med masse kreativitet, var attesten fra Valencia-spissen.

Men Andresen har ikke noen spesielle drømmer om Spania eller andre spesielle land.

- Så langt har jeg ikke tenkt. Må nok tenke mer etter sesongen, kanskje sier han.

Andresen var ikke så komfortabel med all oppmerksomheten som ble ham til del. Blant ivrige journalister sto han og trippet og vred seg og så mest ut som han ville gå rett i bussen.

- Ja, jeg er ikke så veldig glad i dette her. Men jeg får ta det som et tegn på at jeg har gjort det bra, smiler Martin Andresen.

Han leste også den situasjonen korrekt.