Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin: - VM-kvaliken starter nå

364 dager etter skrekktapet mot Kroatia.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: Wales - Norge

WREXHAM (Dagbladet.no): Landslagskaptein Martin Andresen er en spiller som alltid krever mye av de rundt seg. Også foran kveldens treningskamp mot Wales.

- Nå er vi ferdige med det som var, sier han til Dagbladet.no.

Vi har akkurat sett Åge Hareide og Ola By Riise presentere evalueringen av EM-kvalifiseringen. Ordene «arbeidsuhell» og «veldig nær» var sentrale.

Nå mener Andresen det er på tide å tenke på VM, selv om det er sju måneder til første tellende kamp. Veien til VM starter nå, selv om motstanderen er et Wales-lag med forfall fra flere sentrale spillere.

- Jo flere kamper vi spiller sammen, jo bedre blir vi, sier Martin.

Elendig i Kroatia

Men det handler ikke bare om å møtes og sende elleve mann ut på en bane. Slik så det kanskje ut for ett år siden. Det er i dag 364 dager dager siden Åge Hareide så seg om etter en spade på Kantrida stadion i Rijeka.

PÅ\'N IGJEN: Morten Gamst Pedersen (f.v.), Martin Andresen, John Arne Riise, John Carew, Brede Hangeland, Erik Hagen og de andre landslagsgutta starter i kveld oppladningen til VM-kvalifiseringen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
PÅ\'N IGJEN: Morten Gamst Pedersen (f.v.), Martin Andresen, John Arne Riise, John Carew, Brede Hangeland, Erik Hagen og de andre landslagsgutta starter i kveld oppladningen til VM-kvalifiseringen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Laget hans presterte så elendig borte mot Kroatia at han ville grave seg ned. Og da var det bare sju uker til neste kvalifiseringskamp.

- Dette var veldig, veldig dårlig av oss, sa Hareide og beskyldte de Englands-baserte spillerne for å tenke mer på neste kamp i Premier League enn på landskampen.

- Vi må ha en helt annen inngang på denne kampen enn mot Kroatia i fjor. De som får sjansen, må ta den, sa Hareide til Dagbladet da han tok ut Wales-troppen forrige uke.

Han truet de som ikke leverer med å vise dem døra.

Martin Andresen sa at han følte seg som en junior mot Kroatia. Men han er ikke umiddelbart enig i at kampen i fjor var et skrekkeksempel på dårlig innstilling.

- Det var et skrekkeksempel på å bli rundspilt, sier Vålerenga-manageren nå.

- De var et veldig godt lag.

Han mener det norske landslaget snarere skiller seg positivt ut med tanke på innsatsen med flagget på brystet.

image: Martin: - VM-kvaliken starter nå

Alt og alle for Norge

- Når man spiller landskamper er man «på» og vil gjøre det bra. Se på andre land, de har mange forfall til disse kampene, det har ikke vi.

Alle norske spillere har veldig lyst til å være med på landskamper, sier kapteinen.

Martin synes ikke det er noe problem å komme fra managerjobb tilbake til rollen som spiller på landslaget, slik det har vært diskutert.

- Jeg har ikke noe behov for å være sjef, om det er det du mener. Dette går akkurat som forventet. Det er helt strålende å være her igjen, sier Andresen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media