Martin (15) om den historiske debuten: - Det var helt fantastisk

Fikk kveldens største applaus.

FIKK SJANSEN: Martin Ødegaard kom inn på stillingen 1-1. Seks minutter seinere scoret Håvard Nielsen det som ble seiersmålet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FIKK SJANSEN: Martin Ødegaard kom inn på stillingen 1-1. Seks minutter seinere scoret Håvard Nielsen det som ble seiersmålet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Bulgaria. Omtalt som en av EM-kvalifiseringens viktigste kamper. Da 26 minutter gjensto, var stillingen 1-1. Norge jaktet desperat målet som ville sikre nasjonen alle tre poengene.

Per-Mathias Høgmo kikket rundt seg. Til høyre så han lille Martin Ødegaard, og bestemte seg for å sende han ut på Ullevaal-matta. Klokken 22.03 entret 15-åringen gresset, som tidenes yngste i EM-sammenheng.

- Per-Mathias sa jeg skulle gå ut, spille, slappe av og kose meg. Det var helt fantastisk å spille foran Ullevaal-publikummet. Det var utrolig stort, sier Martin Ødegaard til et samlet pressekorps en drøy time etter det historiske øyeblikket.

Tok nivået I løpet av tiden på banen, fikk Ødegaard vist akkurat nok til at alle kun se at han behersker også det høyeste landslagsnivået. Forventningene på forhånd var store, men det er nok ikke alle som hadde trodde at Høgmo ville satse på det unge supertalentet da oppgjøret mot Bulgaria hadde utviklet seg til en hardtkjempet batalje.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener byttet forteller det meste du trenger å vite om supertalentet.

- Det viser at Martin er klar for dette nivået. Samtidig er det klart at Per-Mathias er trygg på det han gjør. Det var også helt riktig av Per-Mathias å sette inn Martin. Du ser at han har touchet og teknikken som skal til. Han kommer til å bli steingod, sier Semb til Dagbladet.

Mer skryt Ødegaard var den siste av de norske spillerne som kom til pressesonen. I mellomtiden hadde han fått skryt av samtlige av lagkameratene som Dagbladet pratet med. Inkludert Joshua King.

- Det var gøy at han fikk gå ut på der, kose seg og vise hva at han holder nivået, sier King.

- Jeg snakket med han underveis i kampen - og da hadde han like lave skuldre som oss andre. Men den eneste gangen jeg har sett han med høye skuldre, er da han spilte mot meg i FIFA, sier Stefan Johansen, som kunne se hvor glad den unge lagkameraten hans var etter at debuten var over.

- Han smilte fra øre til øre. Han syns nok dette var veldig artig.