Martin (15) sendte Drammen til himmels

Scoret sitt første mål i Tippeligaen.

• Strømsgodset - Sarpsborg 4-1

DRAMMEN (Dagbladet): Molde fikk ei luke på fem poeng da laget slo Lillestrøm 2-1 fredag kveld. To timer seinere ble den tettet igjen av Strømsgodset.

Drammenserne hadde full kontroll mot Sarpsborg og vant 4-1. Mounir Hamoud, Peter Kovacs, Lars Christopher Vilsvik og Martin Ødegaard scoret.

Dermed åpnet 15-årige Ødegaard målkontoen i Strømsgodset. 6427 tilskuere var i ekstase, og sang Ødegaards navn - tidenes yngste målscorer i Tippeligaen.

- Det er utrolig gøy å være med dette laget her. Det er litt uvirkelig med scoring også, sa Ødegaard til C More etter kampen.

- Fansen er helt syk, når de synger navnet mitt, det er stort, sa 15-åringen.

Smell på tribunen Det ble en underholdende kamp i Drammen. Hjemmelaget startet best, uten å by på de store farlighetene.

Den største dramatikken innledningsvis fant sted i seksjonen til Sarpsborg-supporterne på Marienlyst. Noe som minnet om en røykbombe ble kastet inn i seksjonen, med et påfølgende smell.

Fem minutter seinere ble en tilskuer observert i det han ble ført vekk av politiet.

Men etter 25 minutter skulle det skje noe på banen også. Mounir Hamoud fikk ballen på volley på 16-meteren. Han dro til og sendte Strømsgodset fortjent i ledelsen.

Sarpsborg lå lavt og satset på kontringer. Med den nigerianske kraftpakken, Aaron Samuel - med nummer 99 på ryggen - løp mye i mellomrom.

Fem minutter før pause måtte målscorer Hamoud ut. Han skjøt ballen utover sidelinjen, signaliserte skade - og la seg ned på kunstgresset. Det kunne virke som et knyttneveslag i ansiktet på hjemmelaget, for Hamoud hadde vært god.

Men rett etterpå - i det 44. minutt - gikk Strømsgodset opp til 2-0. Øyvind Storflor spilte vakkert igjennom til Peter Kovacs, som fant et hull nede til venstre for Sarpsborgs sisteskanse, Duwayne Kerr.

Hyggelig stemning 2-0 til pause. Det skapte en hyggelig stemning på Marienlyst.

Sarpsborg klarte ikke å flytte spillet opp innledningsvis i 2. omgang. Strømsgodset trillet ball.

Fire minutter ut i omgangen ble det satt inn en suser av en takling på Godset-spiller Gustav Mendonca Wikheim. Han fløy «flere meter» gjennom lufta, men kom etter hvert til hektene.

Sarpsborg satte innpå Bojan Zajik et kvarter ut i omgangen, i et desperat forsøk på å få en redusering. Laget klarte også å flytte spillet opp. Men det ville seg ikke.

Strømsgodset kastet innpå den talentfulle unggutten Martin Ødegaard 20 minutter før slutt. Det var til dagens største jubel, foruten scoringene.

Straffespark 3-0-målet kom på straffespark fire minutter før slutt. Lars Christopher Vilsvik var sikker fra krittmerket. Men det var ikke over. Rett før det hele var over satte Martin Ødegaard spikeren i kisten, med 4-0. Et flott skudd.

- Han har beina godt plantet på bakken. Han er fra Drammen, vet du - så det er ikke noe problem. Det er flott, sier Godset-trener Ronny Deila om presset på sin nye juvel.

Claes Kronberg scoret Sarpsborgs trøstemål.