Martin (16) og Alen (18) er framtidshåpene for Real Madrid og Barcelona

Lørdag møtes de for første gang.

KAN BY PÅ TRØBBEL: Kroatias Alen Halilovic (18) starter neppe mot Norge på lørdag, men hvis han får spilletid kan han by på ordentlig trøbbel, som her, mot Malta i en EM-kvalikkamp i fjor høst. Foto: AFP PHOTO / STRINGER / NTB Scanpix
KAN BY PÅ TRØBBEL: Kroatias Alen Halilovic (18) starter neppe mot Norge på lørdag, men hvis han får spilletid kan han by på ordentlig trøbbel, som her, mot Malta i en EM-kvalikkamp i fjor høst. Foto: AFP PHOTO / STRINGER / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) har ikke overraskende fått mye oppmerksomhet under landslagssamlingen i Marbella denne uka, i forkant av lørdagens EM-kvalikkamp mot Kroatia i Zagreb.

Det man med norske øye ikke har hatt fokus på er «Kroatias Martin Ødegaard», nemlig Alen Halilovic (18).

Den offensive midtbanespilleren kommer fortsatt noe i skyggen av kroatiske superstjerner som Luka Modric, Ivan Rakitic og Mario Mandzukic, men det er lett å sammenlikne ham med Ødegaard:

Hentet til Barcelona • Halilovic er den yngste spilleren for det kroatiske A-landslaget noensinne.

• Han er den yngste målscoreren i kroatisk toppserie.

• Han er lettbent, teknisk god og venstrebent.

• Han ble hentet til Barcelona på en femårskontrakt med stempelet «supertalent» i fjor, og spiller til daglig for B-laget.

• Klubben har et langsiktig plan for ham, og han er blitt et slags symbol på en gyllen framtid.

- Som Martin Ødegaard er han en spiller som kan være med og prege internasjonal fotball de neste årene, sier Cmores ekspert på spansk fotball, Petter Veland til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.