Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin (18): - Bedre motstand på U21 enn på A-landslaget

Samuelsen i U21-troppen - mot Spania og Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Samuelsen (18) har markert seg i engelsk fotball denne sesongen og ble belønnet med plass i U21-landslagstroppen i går.

- Det er første gang jeg er med i troppen, så det er noe jeg gleder meg over, sier Samuelsen til Dagbladet.

18-åringen, som har fått sms-ros av A-landslagssjef Per-Mathias Høgmo, føler seg ikke forbigått i kampen om plass blant seniorene.

Samuelsen er fornøyd med at han er med på U21-laget, og ser fram mot spennende motstand mot fotballnasjoner som Spania (29. mars) og Nederland (25. mars).

Ødegaard yngst Martin Ødegaard (17) er den yngste i troppen som Høgmo presenterte i går før privatkampene mot Estland (24. mars) og Finland (29. mars)

- Det kan godt hende at motstanden i Spania og Nederland faktisk er bedre enn på A-landslaget, sier Samuelsen, og fortsetter:

- Martin Ødegaard har jeg spilt med selv og det er hyggelig at han får sjansen på landslaget. Jeg tror det er individuelt hva passer oss best, men for min del er jeg ikke i tvil om at U21-kamper mot god motstand passer meg godt, sier den offensive midtbanespilleren.

- Hva tenker du om Spania og Nederland?

- Ungdomslagene til Spania og Nederland er ingen kasteball. Det er to tekniske lag, som kanskje spiller min type fotball. Jeg foretrekker teknisk fotball, men er selv mer direkte i spillestilen enn det spanjolene er. De triller for mye ball. Men for min egen utvikling og spilletid er det heller ingen tvil om at U21 er en bedre arena. Jeg konsentrerer meg om å spille fotball, og det får jeg kanskje gjort best mot de kommende motstanderne, sier Samuelsen på telefon fra England.

- Annen utdanning Den norske unggutten er blitt kjent for sine tekniske ferdigheter og er blitt omtalt som unorsk i spillestilen.

- Når er tida inne for å tenke på A-landslaget?

- Det er vanskelig å si nå. Fra pre-season (i sommer) skal jeg være med West Ham, og målet mitt er å spille meg til en plass i troppen så jeg får være med i Premier League neste sesong. Da tenker jeg også at en landslagsplass kan være innen rekkevidde. Så målet er kanskje å komme på landslaget i løpet av neste sesong, men det er ikke noe jeg stresser med akkurat nå, sier 18-åringen, som flyttet til England i 2012.

Tenåringen har knapt spilt med norske lagkamerater på seniornivå - og har tatt nesten alle stegene mot profftilværelsen i England. Det mener han styrker ham som fotballspiller.

- Jeg har fått en annen fotballutdanning enn mange andre norske spillere på min alder. Nå har jeg lært mye i England, og tatt med meg noe fra Norge. Den miksen tror jeg er veldig fin og gir meg en fordel som fotballspiller, og det er noe jeg kan utnytte både på klubblag og landslaget, sier karen fra Haugesund.

- Hva er det neste målet ditt som fotballspiller?

- Jeg vil tilbake til Premier League. Jeg har hatt en stigende formkurve på lån i Peterborough (nivå tre), og jeg har fått beskjed om at West Ham skal gi meg en sjanse i sommer. Det kan også være aktuelt med et lån til en klubb i Championship (nivå to). Jeg føler at jeg har bevist mye de siste månedene - blant annet mot West Bromwich i cupen - og det har jeg også fått tilbakemelding om, sier Samuelsen.

Samtaler Peterborough er nå nummer 16 i League 1. Laget spiller mot Doncaster på bortebane førstkommende lørdag.

- Målet vårt er å klare playoff-plass for opprykk. Men akkurat nå ser det urealistisk ut, sier nordmannen.

Tidligere denne uka fortalte Samuelsen til Dagbladet at han har tett kontakt med West Ham-manager Slaven Bilic.

- Jeg skal ta meg en prat med Slaven i løpet av våren, slik vi finner ut hva som er best for min utvikling videre. Jeg føler meg klar for Premier League

- Har du mye kontakt med Bilic nå som du er på utlån?

- Vi har regelmessig kontakt. Han har sterk tro på meg. Det er veldig betryggende.

West Ham-manager Slaven Bilic har tidligere gitt Samuelsen følgende skussmål:

- Martin var leken og er en veldig talentfull spiller. Du kan se at han er rask til beins og har en rask måte å kontrollere ballen på. Han kan bli veldig nyttig, sa Bilic.

Hele Norges coronakart