Martin (18) varsler samarbeid med Premier League-stjerne: - Skal ta en prat med Bilic

Vil skape magi sammen med Dimitri Payet og ønsker Håvard Nordtveit hjertelig velkommen til West Ham.

(Dagbladet): Martin Ødegaard har blitt titulert som både Martin (15), Martin (16) og Martin (17), men for øyeblikket er det Martin (18) som gjør det aller skarpest.

18 år gamle Martin Samuelsen er ett år eldre enn navnebror Martin Ødegaard og har herjet for Peterborough denne sesongen, på utlån fra West Ham.

Til neste sesong håper det norske stortalentet å vende tilbake til klubben som kjemper i toppen i Premier League, to poeng foran Manchester United og to poeng bak Manchester City.

Samuelsen er allerede et populært navn i den hardsatsende Premier League-klubben etter sommerens storspill, og forventningene til den norske driblefanten har ikke blitt mindre etter prestasjonene i Peterborough.

Blant annet herjet han med Premier League-spillerne fra West Bromwich i FA-cupen og ble kåret til banens beste spiller. Det føler han er beviset på at han hører hjemme i det aller gjeveste selskapet, selv om han bare er 18 år.

- Jeg ønsker meg tilbake til West Ham for å spille der neste sesong. Jeg spilte jo mot et Premier League-lag i FA-cupen og ble kåret til banens beste. Det forteller meg at jeg har nivået inne, sier Samuelsen til Dagbladet.

Har vært i kontakt med landslagsledelsen Mye tyder på at Samuelsen er god nok for Premier League. I så fall er han god nok også for det norske landslaget. I morgen presenterer Per-Mathias Høgmo den norske landslagstroppen til kampene mot Estland og Finland.

Samuelsen har i vært kontakt med landslagsledelsen og vet allerede nå om han er med i troppen eller ei. Det har han imidlertid ikke lov til å formidle videre til Dagbladet. Derfor svarer han kryptisk:

- Jeg har vært i kontakt med landslagsledelsen. Mer vil jeg ikke si før uttaket er offentliggjort. Vi kan snakkes om dette i morgen, sier Samuelsen.

Kanskje får Samuelsen spille sammen med Ødegaard på landslaget for første gangen siden de spilte sammen på G15-landslaget. Og kanskje får Samuelsen snart spille med og mot enda større stjerner i Premier League.

Vil kombinere med Payet Weat Ham-profilen Dimitri Payet er spilleren som har imponert Samuelsen mest for laget som kjemper om ta en Champions League-plass fra Manchester-klubbene.

Nå vil Samuelsen få til et drømmesamarbeid med Payet. Begge to besitter strålende tekniske ferdigheter.

- Det har vært veldig gøy å se West Ham spille i år. Spesielt Payet har vært god. Har har ferdigheter som jeg liker og som jeg tror jeg kan fungere bra sammen med. Jeg kan se for meg at vi kan få til et veldig fint kombinasjonsspill sammen, sier den norske unggutten.

- Jeg har trent og spilt mye med West Ham-stjerne, og jeg mener at jeg har noe å bidra med der. Jeg vet at jeg har ferdigheter som kan komme til nytte også i Premier League.

Snart vil han ta en prat med West Ham-manager Slaven Bilic om fremtiden.

- Jeg skal ta meg en prat med Slaven i løpet av våren, slik vi finner ut hva som er best for min utvikling videre. Jeg føler meg klar for Premier League, gjentar Samuelsen.

- Har du mye kontakt med Bilic nå som du er på utlån?

- Vi har regelmessig kontakt. Han har sterk tro på meg. Det er veldig betryggende.

Ønsker Nordtveit velkommen til West Ham Borussia Mönchengladbach-spiller Håvard Nordtveit avslørte i dag at han er ferdig i den tyske storklubben. Trolig blir West Ham hans neste arbeidsgiver. Det gleder sambygdingen Samuelsen.

- Jeg ønsker Nordveit velkommen til West Ham med åpne armer. Det hadde ikke vært dumt med en nordmann til her. Han kommer jo fra en plass som bare er 30 minutter unna der jeg kommer fra, forteller Samuelsen.

- Alexander Søderlund, Christian Grindheim, Nordtveit og jeg er alle fra Haugesund. Det kryr jo av fotballspillere herfra!

I likhet med Nordtveit dro Samuelsen ut tidlig for å bli en best mulig fotballspiller. Men selv om de er fra omtrent samme plass og går i hverandres fotspor, kjenner de ikke hverandre - foreløpig.

- Jeg kjenner ikke Nordtveit personlig, men jeg har spilt sammen med søskenbarnet hans. Jeg snakket ikke noe med ham før jeg dro ut. Men hvis Nordtveit kommer til West Ham, blir jo det veldig kjekt, sier Samuelsen, som har slitt med en leggskade i det siste.

- Men nå er jeg 100 prosent frisk. Det er veldig deilig.

STJERNE: West Ham-profilen Dimitri Payet har vært en av Premier Leagues beste spillere denne sesongen. Neste sesong kan han spille sammen med Martin Samuelsen. Foto: PA Images
STJERNE: West Ham-profilen Dimitri Payet har vært en av Premier Leagues beste spillere denne sesongen. Neste sesong kan han spille sammen med Martin Samuelsen. Foto: PA Images Vis mer