Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin (18) ydmyket Liverpool-stjerne: - Han var rasende og ville knuse meg

Martin Samuelsen herjet så mye med Liverpool-stjernen Martin Skrtel at sistnevnte ble illsint og utvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Martin Ødegaard (17) har fått varierte tilbakemeldinger i spansk fotball, svever landsmann og navnebror Martin Samuelsen (18) på en foreløpig endeløs medgangsbølge.

Samuelsen har hatt stor suksess etter sitt utlån fra West Ham til Peterborough. I går kveld var han imidlertid tilbake i West Ham-trøya for U21-laget i semifinalen mot Liverpool i U21 Premier League Cup.

- Siden Peterborough ikke hadde kamp i midtuka, spurte West Ham om de kunne bruke meg. De ville toppe laget og komme til finalen. Det fungerte jo greit, sier Samuelsen til Dagbladet.

Samuelsen herjet og bidro til å få West Ham til finalen. Og det var ikke mot hvem som helst nordmannen lekte seg med, for Liverpool stilte med flere stjerner fra førstelaget i håp om å få snyte Samuelsen og co for finalebilletten.

Det gikk imidlertid ikke, blant annet på grunn av den norske ungguttens storspill.

Fikk Skrtel utvist

Aller verst gikk det utover Liverpool-stjerna Martin Skrtel. Den slovakiske lansdslagsprofilen har over 200 kamper for Liverpool og har siden 2008 vært regnet som en av Premier Leagues hardeste midtstoppere.

Den kompromissløse midtstopperen med flere tatoveringer enn hårstrå på hodet, fikk i går tatovert inn ydmykelse i panna av Samuelsen. Den norske teknikkeren plaget Skrtel i 105 minutter, inkludert ekstraomganger, før det svartnet for Liverpool-stjernen.

Samuelsen driblet seg fri, tok en lekker skuddfinte, før Skrtel meide ned nordmannen på brutalt vis. Det ga rødt kort og marsjordre.

- Skrtel taklet meg hardt mange ganger i løpet av kampen. Han klaget gjennom hele oppgjøret. Jeg hørte ham si til noen av lagkompisene sine at han ville knuse meg. Det endte jo med at han selv ble utvist. Da ble han rasende og kom helt opp i fjeset mitt, sier 18-åringen og ler.

- Jeg hadde mange gode driblinger og skapte mange sjanser. Jeg føler at dette var et nytt bevis på at jeg holder Premier-League nivå. Skrtel er jo ikke hvem som helst, men jeg hadde godt tak på ham.

- Hvordan blir det neste gang du møter ham?

ILLSINT: Martin Skrtel ble rasende på Martin Samuelsen etter å ha blitt ydmyket på banen. Foto: 
Reuters / Phil Noble
ILLSINT: Martin Skrtel ble rasende på Martin Samuelsen etter å ha blitt ydmyket på banen. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer

- Da starter jeg med et psykologisk overtak, for jeg vet at jeg kan herje litt med ham. Det gleder jeg meg til, sier Samuelsen offensivt og litt unorskt.

Usikker til finalen

Det er sånn Samuelsen er. Mens Ødegaard alltid er forsiktig i sine uttalelser, er ikke Samuelsen redd for å snakke høyt og sende stikk.

- Det var en veldig god følelse å ha et så bra tak på Skrtel. Det var deilig å se at han ble stadig mer frustrert. Det var en en fin opplevelse, sier stortalentet.

Med én mann mer på banen avgjorde West Ham semfinalen mot Liverpool. Seks minutter etter Skrtels utvisning, satte Stephen Hendrie inn 3-2-scoringen som sendte West Ham til finalen. Der møter de Hull over to kamper.

Det er imidlertid ikke sikkert at Samuelsen får spille finalenekampene.

- Jeg vil gjerne spille finalen, men det avhenger av at det ikke kolliderer med Peterboroughs kamper. Jeg vet ikke om det krasjer ennå, men det er klart at det hadde vært moro å spille finalen, forteller rogalendingen.

Blir hyllet og sammenlignet med Payet

I West Hams livereferat fra semifinalen ble det norske stortalentet hyllet.

- Samuelsen har vært aldeles strålende i kveld. Han tar ansvar og viser frem noen utrolige ferdigheter. Han viser frem sin «indre Payet». Publikum er fulle av beundring, skriver klubben på sin hjemmesiden.

Nordmannen blir altså sammenlignet med Dimitri Payet, klubbens største stjerne og en av Premier Leagues beste teknikkere. Tidligere i uka fortalte Samuelsen om sin beundring for nettopp Payet.

- Det har vært veldig gøy å se West Ham spille i år. Spesielt Payet har vært god. Har har ferdigheter som jeg liker og som jeg tror jeg kan fungere bra sammen med. Jeg kan se for meg at vi kan få til et veldig fint kombinasjonsspill sammen, sa Samuelsen til Dagbladet på mandag.

- Jeg har trent og spilt mye med West Ham-stjerne, og jeg mener at jeg har noe å bidra med der. Jeg vet at jeg har ferdigheter som kan komme til nytte også i Premier League.

- Gjorde noen tullefeil

Til tross for hyllesten, var ikke Samuelsen helt fornøyd med alt han foretok seg i kampen.

- Alt i alt var det en god kamp. Jeg hadde mange gode involveringer, men gjorde også noen tullefeil. Jeg var litt rusten etter leggskaden jeg har slitt med.


Nå gleder han seg til å spille for Norges U21-landslag mot Spania og Nederland.

- Jeg har møtt Spania tidligere på aldersbestemte landslag, men ikke på dette nivået. Nederland har jeg aldri møtt, så jeg ser frem til å måle krefter mot dem, forteller 18-åringen.

Bekrefter Nordtveit-interesse

Snart kan Samuelsen få selskap av en ny nordmann i West Ham. Manager Slaven Bilic bekreftet klubbens interesse for Håvard Nordtveit på dagens pressekoneranse. Det gleder sambygdingen Samuelsen.

- Jeg ønsker Nordveit velkommen til West Ham med åpne armer. Det hadde ikke vært dumt med en nordmann til her. Han kommer jo fra en plass som bare er 30 minutter unna der jeg kommer fra, forteller Samuelsen.

- Alexander Søderlund, Christian Grindheim, Nordtveit og jeg er alle fra Haugesund. Det kryr jo av fotballspillere herfra!

I likhet med Nordtveit dro Samuelsen ut tidlig for å bli en best mulig fotballspiller. Men selv om de er fra omtrent samme plass og går i hverandres fotspor, kjenner de ikke hverandre - foreløpig.

- Jeg kjenner ikke Nordtveit personlig, men jeg har spilt sammen med søskenbarnet hans. Jeg snakket ikke noe med ham før jeg dro ut. Men hvis Nordtveit kommer til West Ham, blir jo det veldig kjekt, sier Samuelsen.

GODT SELSKAP: Vanligvis er det Sergio Agüero og de største stjernene som skaper frustrasjon hos Martin Skrtel. I går var det Martin Samuelsen som klarte det. Foto: Reuters / Carl Recine
GODT SELSKAP: Vanligvis er det Sergio Agüero og de største stjernene som skaper frustrasjon hos Martin Skrtel. I går var det Martin Samuelsen som klarte det. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!