Martin Andresen ble norgesmester i squash

- Gøy å vinne når man først stiller opp.

NORGESMESTERE: Martin Andresen og Richard Larsson med gullmedaljene rundt halsen. Foto: Privat
NORGESMESTERE: Martin Andresen og Richard Larsson med gullmedaljene rundt halsen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotballstudio kl. 18: Odd - Tromsø

(Dagbladet): At Martin Andresen er en habil bridgespiller er velkjent fra før, men at Vålerenga-treneren er god i squash var nytt for i hvert fall denne redaksjonen.

I dag ble han faktisk norgesmester i racketsporten. Sammen med NM-gullgrossist Richard Larsson gikk Andresen til topps i squash double.

- Det er jo selvfølgelig gøy å vinne når man først stiller opp, sier Martin Andresen til vif-fotball.no etter turneringen som startet fredag.

- Vi har spilt tøffe kamper og det er bra nivå. Finalen var veldig jevnt og gikk til fem sett, men i siste sett vant vi 11-5, sier Andresen.

Som en konge
President i Norges squashforbund, Ida F. Sønju, sier det er grunn til å la seg imponere av VIF-treneren.

- Han vant med tidligere ti ganger norgesmester Richard Larsson, jeg var ikke der, men jeg vet de slo blant annet et par med han som gikk til finalen i senior-NM for noen uker siden, sier hun til Dagbladet.

- Det var en del av de beste spillerne som var med blant de åtte parene. Det ble vel en femsetter i finalen, så jeg skjønner det var en tøff kamp for begge lag. Richard sa at Martin hadde spilt som en konge, sier Sønju med et smil.

Allsidig
Martin Andresen har tidligere vunnet NM-gull i fotball, men ifølge klubbens egne hjemmesider er han ikke ute etter Egebergs Ærespris av den grunn.

- Det er vel litt større forskjell på fotball og squash enn det er på langrenn og skiorientering i alle fall, men om jeg kunne kvalifisert til Egebergs Ærespris er vel heller uvisst, sier Andresen.

Det er rundt 2500 registrerte squash-spillere i Norge, men langt flere driver med idretten på hobby- og bedriftsnivå.

For tiden jobber man med å få squash på OL-programmet.

PS! Noen timer etter squash-triumfen startet Martin Andresen for Follo hjemme mot Lørenskog i andredivisjon. Han ble byttet ut til pause i kampen som hadde avspark kl. 16.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer