Martin Andresen med sjokkcomeback i Sandefjord

- Fikk nyss om at han var i god form.

PRØVER SEG I SANDEFJORD:  Martin Andresen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PRØVER SEG I SANDEFJORD: Martin Andresen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Martin Andresen (38) gjør comeback som fotballspiller - i Sandefjord. Det bekrefter Sandefjord-trener Lars Bohinen overfor Dagbladet.

- Gjennom en felles venn fikk jeg nyss om at han var i god form. Vi hadde ham på trening for noen uker siden. Da var han en av de beste. Vi ble enige om å se tida litt an. Nå er han gira på å trene med oss, så får vi se hvor det bærer, sier Bohinen.

- Går han rett inn på laget?

- Han kommer på treninga over helga. Så må han tilpasse seg treningsmengdene. Vi får se om han kommer opp på et nivå der han kan starte.

Vålerenga-trener Andresen var trener i Vålerenga fra 2008 til 2012. Bortsett fra en kort tur innom Stabæk i 2013, har det vært tilnærmet stille rundt ham på fotballfronten.

I dag er han adm. dir. i Skeidar. Men lysten til å spille fotball er tydeligvis til stede. Bohinen forteller at han så på treninga at den tidligere landslagskapteinen fortsatt har det i seg.

- Han har et fornuftig pasningsspill, og er flink til å lese klimaet i kampene, påpeker Bohinen.

Sandefjord-treneren fortsetter:

- Jeg hadde ikke sett denne komme. Men vi har hatt en god dialog i flere uker. Begge har lyst til å prøve. Vi vet at han blir nyttig i treningshverdagen. Klarer han å komme seg i form til å spille, blir det en bonus.

Andresen skal ha imponert omgivelsene spesielt i squash. Bohinen påpeker at her er mange av de samme bevegelsene som i fotball, slik at det er overførbart.

Positiv - Hvordan har garderoben mottatt nyheten?

- Spillerne fikk vite det i dag. Vi har ikke hatt trening, men jeg blir overrasket om mottakelsen blir noe annet enn positiv.

Andresen har kontrakt med Sandefjord ut sesongen. Laget ligger sist i Tippeligaen, og kjemper for å redde plassen. 38-åringen har en fortid som spiller i blant annet Stabæk, Wimbledon, Brann og Vålerenga.