Martin åpner for å gå med ribbeinsbrudd i morgen

Avventer været.

TESTET SEG I DAG: Martin Johnsrud Sundby var ute i løypene på Beitostølen i formiddag. Rennene starter i morgen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TESTET SEG I DAG: Martin Johnsrud Sundby var ute i løypene på Beitostølen i formiddag. Rennene starter i morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby pådro seg et tretthetsbrudd i ribbeina under høydesamlinga i Val Senales nylig. Det har lagt noen humper i veien fram mot sesongåpningsrennet på Beitostølen i morgen formiddag. 

Etter å ha testet kroppen i løypene i formiddag har Martin bestemt seg for å se det an. 

- Så lenge jeg slipper å ha smøring under skia er det fortsatt aktuelt å gå i morgen. 

Kan stake
Det er fraværet av smerter som nå gjør ham lysten på å gå. Han har hatt smerter i åtte uker, mens han under høydesmalingen i Val Senales fikk såpass vondt at de valgte å ta et MR-bilde av kroppen. 

- Jeg våkner hver morgen med vondt forskjellige steder i kroppen, så det er litt vanskelig å vite hva som er hva, sier han på en pressekonferanse på utøverhotellet på Beitostølen.

Men denne gangen viste MR_bildet brudd i et ribbein på venstre side. Litt vondere enn normalt, altså. 

- Ståa er ikke så verst. Det har egentlig ikke vært så ille hele veien, sier Martin Johnsrud Sundby på pressekonferansen. 

- Jeg har ikke noen smerter, og da er det selvfølgelig å ta i litt mer enn det som er smart. Men det er selvfølgelig verdenscupstarten om to uker som er viktigst, selv om det er kjempegøy å gå skirenn her på Beito. 

Det er med andre ord stor sjanse for at Martin Johnsrud Sundby går sesongåpningen med ribbeinsbrudd i morgen. Selv er han motivert for å gå alle tre rennene denne helga, men får altså råd om  la være. 

- Hadde vi ikke visst bedre og jeg ikke hadde tatt det MR-bildet hadde jeg gått alle tre distansene. Det er et beinbrudd, man vil jo helst at det skal gro så fort som mulig. 

Aner ikke hvordan det er skjedd
Paradoksalt nok er det når han staker, som jo også er hovedfokuset på forbedringslista denne sesongen, han har minst vondt. Det gjør altså sitt til at han holder muligheten åpen for å gå i morgen. 

- Jeg tar nok den avgjørelsen i morgen tidlig, sier han. 

- Kan du feste tidspunktet for smerten til en spesiell økt eller hendelse?

- Nei, det er jo derfor vi har vridd hodene våre i tre uker nå for å finne ut av hva det kan skyldes. Det er ikke noe muskulært, og det skyldes ikke noe traume. Det er derfor det er så vanskelig å vite at det har vært et brudd i emning, sier Martin Johnsrdu Sundby til Dagbladet. 

Hovedgrunnen til at han eventuelt tar sjansen på å stake seg rundt de femten kilometerne i morgen er fordi han ønsker å få testet akkurat det løpsopplegget før sesongen starter. 

Står han over i morgen forsvinner den gyldne muligheten. Det neste som er på planen er verdenscupstarten i Kussamo om to uker.