Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin eller Mats, eller ingen av dem

Sendedilamma for TV-kanal.

VRIENT TV-VALG. Sportssjef Jan Erik Aalbu forteller om et vanskelig valg mellom Mats Møller Dæhli (t.v.) og Martin Ødegaard, eller ingen av dem, da det ble bestemt hvilken kamp som skal vises lørdag 31. januar. Foto: NTB/Scanpix.
VRIENT TV-VALG. Sportssjef Jan Erik Aalbu forteller om et vanskelig valg mellom Mats Møller Dæhli (t.v.) og Martin Ødegaard, eller ingen av dem, da det ble bestemt hvilken kamp som skal vises lørdag 31. januar. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer

Martin Ødegaard eller Mats Møller Dæhli.

Eller ingen av dem.

Sportssjef Jan Erik Aalbu i SBS Discovery hadde et kinkig, men eksklusivt valg, når det skulle bestemmes hvilken kamp TV-kanalen MAX skal vise lørdag 31. januar.

Store deler av to svært vesentlige fotballkamper går nemlig samtidig.

Skulle det gås for Freiburg mot Eintracht Frankfurt og en mulig Bundesligadebut for Dæhli.

Eller skulle man satse på at Martin Ødegaard blir presentert som Real Madrid-spiller på et fullsatt Santiago Bernabéu Stadium i klubbens neste hjemmekamp mot Real Sociedad.

Det ble det siste.

- Nå har ikke Martin Ødegaard signert kontrakt ennå, så vidt jeg vet. Og det er slett ikke sikkert at klubben vil presentere en 16-åring som deres nye spiller, sier Jan Erik Aalbu.

Sportssjefen sjekket litt rundt en eventuell debut for Dæhli i Bundesliga. Det hadde en betydning for valget av kamp.

- De signalene jeg har fått, er at Mats skal få en snill matching inn mot laget. Det er ikke gitt at han spiller, sier Aalbu.

Han er ikke i tvil om hva som er det beste alternativet uten Dæhli og Ødegaard.

Naturlig valg - Da er Real Madrid det naturlige valget. Det er i utgangspunktet mer fokus på Real Madrid enn på Freiburg, sier sportssjefen.

Men han legger til at det skal satses på Bundesliga i år.

- Det er der det er flest nordmenn i aksjon, sier Aalbu.

Full studiodekning Men denne gang satses det på spansk fotball.

Og avgjørelsen ble fattet på følgende konklusjon:

- Hva om Mats ikke spiller, og Martin blir presentert. Og vi hadde valgt å vise Freiburg. Det kan man vel si ville vært å velge feil, sier Aalbu.

Han forteller at det blir full studiodekning som ved en landskamp.

- Det blir fullt trøkk. For tenk om Martin blir presentert for et fullsatt Santiago Bernabéu. Da vil det bli et skikkelig mediakjør. Da er det vi som sitter med live-bildene. Og da er det oss media må spørre om å få lov til å vise bilder, sier Jan Erik Aalbu.

Gjerne begge deler - Vi skulle selvfølgelig gjerne ha vist begge kampene. Men det er nok ikke så lett å ringe for bestilling av et annet kamptidspunkt, smiler Jan Erik Aalbu.