Martin er kaptein

Her er Nye Norges ellever i Beograd. Vi fulgte kampen direkte.

OSLO/BEOGRAD (Dagbladet.no): I sin femte landskamp velger Åge Hareide overraskende Blackburn-proff Martin Andresen som kaptein. Det er første gang midtbanespilleren får vervet for Norge på A-nivå.

Tidligere har Claus Lundekvam fått kapteinsbindet i Ole Gunnar Solskjærs fravær.

Resten av laget er stort sett som ventet. John Carew får sjansen på topp, med Tore André Flo like bak.

På treninga i går virket det som Jan Gunnar Solli fikk høyrevingen. Der spiller i stedet en friskmeldt Thorstein Helstad.

  • Norges lag (4-2-3-1): Thomas Myhre - Christer Basma, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, Ståle Stensaas - Martin Andresen (kaptein), Magne Hoset - Thorstein Helstad, Tore André Flo, John Arne Riise - John Carew.

    Serbia og Montenegro er meget oppsatte på å vinne kampen, selv om det kun er en vennskapskamp. Trener Ilia Petkovic skriver i kampprogrammet at resultatet betyr alt. Både fordi Norge er en profilert motstander, og fordi det er framtidens nøkkelspillere for Serbia og Montenegro som spiller i kveld.

    - Vi skal bruke matchen som en testkamp for de unge spillerne som gjør det bra i den hjemlige serien. Derfor er det viktig å vinne, ettersom det er disse spillerne som skal ta Serbia og Montenegro til VM-sluttspill i 2006.

  • Dagbladet.no er på plass på Gradski stadion og gir deg kampreferat og intervjuer med Åge Hareide og sentrale spillere etter kampen. Vi følger også kampen minutt for minutt.
SJEFEN:</B> Martin Andresen er kaptein i kveld. Her mot Skottland i fjor.