-Martin er vår nye Beckham

LONDON (Dagbladet): - Her har dere vår Beckham, han er et funn for oss. Martin blir alle damenes nye kjæledegge, sier Mr. Wimbledon, Sam Hammam. Han var i perlehumør i går kveld fordi Stabæks Martin Andresen blir den pene i Crazy Gang. For 22,8 millioner kroner.

- Dette har gått fort. Jeg fikk beskjed om å pakke kofferten torsdag kveld. Nå er alle avtaler signert, og den medisinske testen gikk fint. Nå gleder jeg meg til å debutere i Premier League.

- Det har alltid vært en drøm, sier Martin Andresen, som i går kveld skrev treårskontrakt med Wimbledon.

President Sam Hammam var bare et stort libanesisk smil. Til tross for at Wimbledon er 1,8 millioner pund fattigere.

Under oppsikt

- Vi har sett Martin over en lang periode, lenge før Egil kom til klubben. Jeg er veldig, veldig glad for at kontrakten nå er i orden, selv om jeg var bestemt på å ikke fire en tomme overfor Ingebrigt Steen Jensen (Stabæks forhandlingsleder, red.anm.).

- Men etter å ha snakket med ham var jeg nesten klar til å gi ham klubben min. Han har virkelig hjerte for fotball, sier Hammam om Mr. Stabæk.

Stiv nakke?

Martin Andersen (22) har vært en av Stabæks ballslepne diamanter.

- Men hvorfor i alle verden Wimbledon? Her kommer du til å bli stiv i nakken?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg gleder meg, og etter det jeg forstår har Egil tenkt å bruke flere plasser på midtbanen. Nå er jeg bare glad for at alt er i orden, sier Martin.

Som reiser hjem til Norge i dag.

Skeidar-proff

- Først neste mandag kommer jeg over igjen, sier Martin, som da skal finne seg et sted å bo sammen med sin samboer. Møbler til leiligheten skulle ikke bli noe problem ettersom pappa Andresen står bak lenestolklubben Skeidar.

- Gratis møbler med på flyttelasset?

- Nei, de må jeg nok kjøpe, sier Martin og ler sammen med Rune Hauge. Agentmannen som sjølsagt var den som satt på bakrommet. Med signaturpenn.

Egil Drillo Olsen var ikke til stede i går kveld. Han satt ombord i en buss på vei til Sheffield der Dons møter Wednesday i ettermiddag.

- Egil er veldig glad for at Martin har skrevet under, han ville gjerne ha vært her bare for å ha tatt ham i hånda, sier Sam Hammam.

I går kveld ble Martin Andresen den fjerde norske spilleren i Wimbledon.