Martin får hjelp av syv mann

Kaggestad inn i VIF-teamet.

(Dagbladet.no) Spillende manager Martin Andresens trenerteam foran 2008-sesongen er klart, melder Vålerenga i en pressemelding. 

Og det er ikke en liten gruppe den spillende manageren får med seg. Syv mann får plass på Vålerengas benk.

Hovedtrener i Vålerengas nye trenerteam blir Tor Ole Skullerud (37). Med seg får han Mike Speight (57) som offensiv trener og David Brocken (38) som defensiv trener. Gjermund Østby (43) fortsetter som keepertrener.

Andrea Loberto (33) har fått jobben som toppspillerutvikler. I tillegg er Truls Hallen (44) ansatt som fysisk trener og fysioterapeaut.

Mest spennende er det kanskje for mange at Johan Kaggestad (64) er i klubben.

TV2s ekspertkommentator i Tour de France får hovedansvaret for å holde Vålerenga-spillerne i toppform, både fysisk og mentalt.

- Smalt fokus

Martin Andresen tror ikke det blir noe «flere kokker og søl»-problem på Valle neste år.

FÅR MYE HJELP: Martin Andresen blir ikke alene om ansvaret i Vålerenga fotball, selv om mange har vært bekymret for hvordan han skal takle rollen som spillende manager. Syv mann får han med seg. Her er alle, minus Mike Speight. Foto: KYRRE LIEN
FÅR MYE HJELP: Martin Andresen blir ikke alene om ansvaret i Vålerenga fotball, selv om mange har vært bekymret for hvordan han skal takle rollen som spillende manager. Syv mann får han med seg. Her er alle, minus Mike Speight. Foto: KYRRE LIEN Vis mer

- Nei dette kommer til å fungere veldig greit, sier Andresen til TV 2.

Han mener at flere eksperter på hvert sitt felt er det beste for Vålerenga.

- Det blir et smalt fokus og et smalt ansvarsområde på hver, og det gjør at vi får fulgt opp hver del enda bedre, både defensivt og offensivt, sier Andresen.

- Veldig fornøyd

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er godt fornøyd med å ha fått på plass alle brikkene i neste års trenerteam, og ser fram til et godt samarbeid.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har hentet inn så mye dyktige mennesker som vi har gjort. Vi har dekket opp de posisjonene vi ønsket, og har fått med oss en gruppe mennesker som vi har stor tro på, sier Aalbu i pressemeldingen.

- Vi har fått et team med allsidig bakgrunn og kompetanse, noe vi er sikre på at vil være til stor fordel for Vålerenga som klubb og spillerne vi skal ha med oss inn i neste sesong.

Dette er teamet:

Martin får hjelp av syv mann

Tor Ole Skullerud (37) er ansatt i Vålerenga som hovedtrener.

Han vil ha det daglige ansvaret på treningsfeltet og være han som leder laget fra benken på kampdag.

I 2002 ledet han Bærum fra 2.- til 1. divisjon. Han var Bærum-trener i fire år før han ga seg etter 2005-sesongen for å bli sjef for Norges G18- og G19-landslag.

Mike Speight (57) er ansatt i Vålerenga som offensiv trener.

Britiske Speight har vært i Norge de siste 20 årene og har vært hovedtrener for flere lag, som Sogndal, Moss, Mjøndalen og Valdres FK før han i den siste tiden har vært sportssjef i 2.divisjonsklubben Sprint/Jeløy.

David Brocken (38) er ansatt i Vålerenga som defensiv trener.

Som toppspiller fikk Brocken tre A-landskamper for Belgia, etter en karriere i Lierse SK, Anderlecht og Standard de Liege. Når Rekdal tok over hovedtreneransvaret i Lierse sommeren 2006, ble Brocken hentet opp som assistenttrener.

Gjermund Østby (43) fortsetter i klubben som keepertrener.

Østby går inn i sin tiende sesong i Vålerenga, og har også hatt ansvar for keeperne på kvinnenes U21-landslag.

Johan Kaggestad (64) er ansatt som overordnet ansvarlig for mental og fysisk trening.

Kaggestad har tidligere vært landslagstrener for langdistanselaget i friidrett, og hatt personlig ansvar for storløpere som Ingrid Kristiansen og Grete Waitz.

Kaggestad har bred bakgrunn fra fysisk trening, og er også godt kjent som ekspertkommentator under TV2s sendinger fra Tour de France.

Truls Hallen (44) er ansatt som fysisk trener og fysioterapeut.

Hallen kommer til Vålerenga fra Tippeliga-kollega Tromsø der han har vært fysioterapeut og fysisk trener de siste fire årene.

Andrea Loberto (33) er ansatt som toppspillerutvikler for A-laget.

Loberto har de siste tre årene vært spillerutvikler for Vålerengas 13-19-åringer.

FYSISK OG MENTAL TRENER: Johan Kaggestad går inn i Vålerengas trenerteam.
HOVEDTRENER: Tor Åge Skullerud vil ha det daglige ansvaret på treningsfeltet og være han som leder laget fra benken på kampdag.