-  Martin får være kaptein

Å kjefte på lagkamerat Martin Knudsen får han lov til. Men så gikk Martin Andresen løs på dommeren.

BERGEN (Dagbladet): Midt i andre omgang mot Aalesund ga Martin Andresen høylytt uttrykk for at hjørnespark hadde vært en bedre avgjørelse. Det syntes ikke dommer Kjetil Sælen, som heller fant fram det gule kortet til Andresen, som takk for tipset i debutkampen hans i rødtrøye.

-  Jeg skjønner ikke dette, det eneste jeg sa var: «Jeg tror det var corner,» sa en smilende Andresen etter kampen. På banen var han ikke like blid. Da han mente lagkamerat Martin Knudsen plasserte seg feil halvveis i første omgang, ga østlendingen grei beskjed. I garderoben etterpå hadde Andresen roet seg litt.

-  Brann skal bli bedre

-  Diskusjoner har vi jo hele tida ...

-  Dette var kanskje mer en monolog? ville en journalist vite.

-  Ja, men vi må ikke la Aalesund få sideforskyve ved å bruke tid på feil steder, svarte Andresen.

-  I dag ble vi for omstendelige, sa Andresen som har klare ambisjoner for årets tippeliga.

-  Brann skal spille bedre fotball enn i fjor, sier han.

Tross klare beskjeder til både medspillere og dommere, nekter landslagskapteinen for at han har planer om å skaffe seg bånd på armen også i Brann.

-  Jeg synes Cato Gunntveit er et naturlig valg som kaptein. Selv er jeg helt ny i klubben, sier Andresen.

Han følger nå et spesialtilpasset treningsopplegg, for å kunne starte også i kampen mot Molde.

Får sjefe

Trener Mons Ivar Mjelde vil likevel la 12-millionerskjøpet sitt sjefe fritt.

-  Martin får lov å være kaptein så mye han vil, selv om han ikke har bånd på armen, sier Mjelde, som bare var passelig fornøyd med et Brann som spilte på sparebluss i går.

-  Det var greit å få øve, men jeg både tror og håper vi har et ekstra gir å sette inn mot Molde neste mandag, sier Mjelde, som endelig har fått kontroll på de mange skadene i klubben. Nå er både Andresen og Robbie Winters tilbake.

På topp i mai

-  Martin kunne gått 90 minutter i dag, men jeg velger å spare ham. Robbie mangler også litt, men har jobbet godt, sier treneren.

Bengt Sæternes ble matchvinner for Brann i går. Etter mange forsøk på å bryte gjennom et sterkt Aalesund-forsvar, lurte han til slutt hele rekka og lobbet ballen forbi keeper Adin Brown. Men heller ikke tremålsscoreren fra cupfinalen var helt fornøyd.

-  Jeg var litt sliten på slutten. Hadde jeg og Robbie vært i toppform begge to, ville vi vært en god kombinasjon, sier Sæternes som tror Brann trenger litt tid før de når toppen i år.

-  Kanskje det blir i mai engang, tipper han.

-  Men vi kan gjerne vinne alt før den tid også!

MEST I KJEFTEN: Martin Andresen hadde det mest i kjeften i går. Her bruker han imidlertid beina for å stanse et Aalesund-angrep.