Martin fikk full spillerstøtte i peptalk

Før oppturen i Bodø. - Praten var viktig for trenerne.

GLASGOW (Dagbladet.no): På siste trening før Vålerengas opptur mot Bodø/Glimt søndag dro Freddy Dos Santos i gang en sjelden seanse på treningsfeltet.

- Gutter, vi er inne i en vanskelig periode. Jeg vil bare gi uttrykk for at vi i spillergruppa har full tillit til det vi driver med. Det er Martin (Andresen, journ.anm.) som får gjennomgå i media om dagen, men dette står vi sammen om. Det var egentlig ikke mer enn det, sa Dos Santos, ifølge bloggen til Vålerenga-insideren Arild Rønsen.

- Vi hadde en prat der spillergruppa uttrykte støtte til trenergruppa. Vi ville vise at vi sto bak dem etter dager da de hadde fått mye kritikk, sier Kjetil Wæhler til Dagbladet.no.

- Det var viktig for trenerne å høre det, tror Vålerenga-midtstopperen.

Kniven på strupen

Dos Santos avsluttet sin formaning på treningsfeltet på følgende måte:

- Vi tror på det vi driver med, alle sammen. Nå trener vi, og så vinner vi snart. Garantert.

Og om det var denne spesielle, samlingen eller noe annet som gjorde det, så fikk iallfall VIF en sjelden opptur da de sikret seg seieren på slutten i Bodø - og det med ti mann.

GA MARTIN FULL STØTTE: Kjetil Wæhler tror Martin Andresen satte pris på tillitserklæringen fra spillerne. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
GA MARTIN FULL STØTTE: Kjetil Wæhler tror Martin Andresen satte pris på tillitserklæringen fra spillerne. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Samlingen i forkant kan ha slått positivt ut, men jeg tror uansett alle er så rutinerte at vi skjønte at vi hadde kniven på strupen, sier Wæhler.

Han ble for sikkerhets skyld en av matchvinnerne i den høydramatiske kampen, før han denne uka sluttet seg til landslaget, som for tida befinner seg i Skottland.

- Det var godt å få det målet rett før samling, det hjalp på godfølelsen, smiler Wæhler.

Blir Bredes makker

Lørdag starter han sannsynligvis ved siden av Brede Hangeland i Norges midtforsvar.

- Det jeg vet om Skottland er at de går inn absolutt alle duellene med tenna først. Så da må vi bare stå opp og ta hånd om det som kommer, sier han.

En sesong som har vært preget av store skadeproblemer og sportslige nedturer på rekke og rad, kan med andre ord ende med cupfinaleseier og landslagsplass for Wæhler.

- Jeg synes det har gått stadig bedre siden jeg ble kvitt skaden, og jeg er veldig klar for oppgaven i midtforsvaret hvis jeg får sjansen, forsikrer Wæhler.

Martin fikk full spillerstøtte i peptalk
<B>ETTERLENGTET OPPTUR:</B> Vålerenga lå under 0-1, men snudde til 2-1 i noen dramatiske sluttminutter på Aspmyra.