Martin forsvarer Mjelde

Brann har tatt to av 15 mulige poeng etter sommerferien, og har rast brutalt ut av gullstriden. Martin Andresen tror ikke det har noe for seg å sparke treneren.

BODØ (Dagbladet): -  Årsaken til vår sportslige krise er sammensatt og kan ikke relateres til trener Mons Ivar Mjelde, sa Brann-strategen til Dagbladet etter å ha spilt sine seks første minutter siden ferien.

En tilnærmet skadefri Martin Andresen kan bli et etterlengtet lyspunkt i Bergen - men mannen som skadefri innehar kapteinsbindet for både Norge og Brann, er fortsatt ikke kvitt sin magerelaterte betennelse.

-  Løpet kjørt

Både han og Bengt Sæternes ble igjen i Bodø da resten av Brann fløy hjem til nye hardtslående og nedslående overskrifter i bergensavisene.

Mens Sæternes i dag oppsøker mirakeldokter Harald Skogvold i Bodø, setter Andresen kurs for Tønsberg og spesialist Jan Torbjørn Beck.

-  Hvorfor har Brann kollapaset?

-  Min skade har spilt inn, det samme har salget av Raymond (Kvisvik). At erstatteren Petter Vaagan Moen ikke kommer før sesongslutt, er også et moment. Og flere andre skader. Alle ser at vi svekkes, mens Vålerenga i sommer styrket seg med Hoseth og Flo. Klart at slikt påvirker tabellsituasjonen, sier Andresen - som nå tror at kun Vålerenga kan ta igjen serieleder Start.

-  For Brann er løpet kjørt, men det visste vi før tapet mot Glimt også. Nå må vi sikte oss inn mot å klare sesongens opprinnelige målsetting - å bli blant de fire beste.

 TILBAKE: Martin Andresen spilte i går sine seks første minutter for Brann siden ferien. Det hjalp ikke. Foto: Bjørn Erik Olsen
TILBAKE: Martin Andresen spilte i går sine seks første minutter for Brann siden ferien. Det hjalp ikke. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

Ute av form

Martin Andresen tror ikke styret i Brann kommer til å sparke Mons Ivar Mjelde - og sjøl har ikke Mjelde tenkt å gi seg heller:

-  Jeg har ikke kunnet komponere den samme midtbanen i to kamper på rad grunnet skader. I tillegg er ikke angriperne våre i sin beste form for tida, sa Mjelde etter tapet i Bodø.