Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin forsvarte VM-gullet i tempo

Tyskeren innfridde favorittstempelet.

GULLVINNER: Tony Martin er tredjemann i historien som forsvarer et VM-gull i temposykling. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCK FIFE
GULLVINNER: Tony Martin er tredjemann i historien som forsvarer et VM-gull i temposykling. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCK FIFE Vis mer

Tyske Tony Martin (27) innfridde favorittstempelet og forsvarte VM-gullet i temposykling onsdag.

Tyskeren er tredjemann i historien som forsvarer et VM-gull i disiplinen etter australske Michael Rogers og sveitsiske Fabian Cancellara.

Mens fjorårsseieren var av det overlegne slaget (1.15 minutt foran Bradley Wiggins), ble det sekundstrid mot amerikanske Taylor Phinney denne gang. Unggutten Phinney kom 5 sekunder for sent til å sikre tidenes første amerikanske temposeier i VM.

Bronsemedaljen gikk til hviterussiske Vasilij Kirijenka.

- Det var veldig tett kamp mot Phinney. Den siste kilometeren var veldig, veldig lang og hard, sa Tony Martin.

Flere sterke temporyttere stilte ikke til start i VM, blant dem britene Wiggins og Chris Froome samt sveitsiske Cancellara.

Etter to øvelser for proffene i sykkel-VM hittil, står Martin med to gull. 27-åringen ledet an da Omega Pharma-laget suste inn til VM-gull i lagtempo sist helg.

Norske Reidar Borgersen veltet og brøt onsdagens ritt.

Proffenes landeveisritt avvikles søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media