I EGEN KLASSE: Martin Fourcade knuste de øvrige på sprinten, og vant med hele 39 sekunder. Foto: AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB scanpix
I EGEN KLASSE: Martin Fourcade knuste de øvrige på sprinten, og vant med hele 39 sekunder. Foto: AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB scanpixVis mer

Martin Fourcade utklasset alle på dagens sprint

- Han skremmer konkurrentene.

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen har ikke gått løp siden han avsluttet VM i skiskyting 17. februar. Svendsen har slitt litt med forkjølelse den siste tiden, men i dag var han tilbake i verdenscupfinalen i Khanty Mansijsk. Han hadde ikke troa på at det skulle gå særlig bra.

- Jeg er ikke i posisjon til å kunne utfordre Martin Fourcade nå. Jeg får konsentrere meg om ikke å bli sist, sa Hegle Svendsen til NRK.

Hegle Svendsen gikk ut med startnummer 6, og skjøt fullt hus på første skyting. Han gikk ut til en foreløpig ledelse, men pådro seg en bom på den andre skytingen. Det var kanskje ikke så overraskende siden Svendsen ikke har skutt fullt i et verdenscuprenn siden mars i 2010.

Han viste samtidig at langrennsformen ikke er den beste, og var hele 1 minutt og 40 sekunder bak Martin Forurcade i mål.

Tarjei Bø gikk ut med startnummer 11, og fikk totalt to bom. Derfor ble det ingen norsk jubeldag i Russland. Bø gikk i mål like bak Hegle Svendsen.

Fourcade i superform Martin Fourcade er i superform, og da franskmannen skjøt fullt på andre skyting tok han seg like gjerne tid til å juble, det til tross for at han hadde startnummer 22. På dette tidspunktet var det mange løpere som ikke hadde kommet inn til andre skyting.

I mål brukte han også tiden til å juble og vinke til publikum. Han gikk i mål hele 39 sekunder foran lederen etter en superrask gjennomkjøring.

- Han er i vanvittig god form. Han skremmer konkurrentene. Det er rett og slett utrolig sterkt. For et løp, sa kommentator Andreas Stabrun Smith til NRK.

Trøbbel med blinken Vetle Sjåstad Christiansen måtte stå lenge på standplass på grunn av en feil med skyteskiva hvor det bare var fire blinker som var dratt opp. En annen utøver skal ha skutt på skiva til nordmannen. Han ble stående i nesten et minutt, men bevarte roen og skjøt fullt hus etterpå.

Senere fikk han 23 sekunders fratrekk på grunn av feilen, noe som var alt for lite i forhold til tiden han ble stående og vente.

- Der røyk nok karrierebeste for Christiansen. Dette var alt for lite fratrekk, dette må Norge klage på, sa Stabrun Smith.

Senere ble det besluttet at arrangøren skulle se på kamera etterpå for å finne den reelle tiden. Tiden ble justert nok til at Christiansen til slutt ble nummer ti, 1:04,7 bak vinneren.

Evigunge Ole Einar Bjørndalen ble best av de øvrige norske, han var likevel godt over minuttet bak vinneren.

Johannes Thingnes Bø gikk også sprinten. Henrik L?Abee Lund var satt opp, men startet ikke.