Martin ga trøya til svimmel supporter

Og Brann trygget ledelsen på toppen av tabellen.

Brann - Fredrikstad 3-1.

(Dagbladet.no) Brann Stadion hyllet sine helter inn i garderoben til pause etter at rødtrøyene snudde 0-1 til 2-1 i løpet av tre minutter.

Men en liten gutt på bak det ene målet jublet ikke. I stedet lå han utslått på bakken etter å ha fått en ball i hodet, da Andresen i frustrasjon over Olafur Ørn Bjarnasons straffemiss like før pause knallet ballen inn i publikum.


Andresen løp bort til ham, forsikret seg om at det gikk bra med gutten, før han dro av seg trøya og ga den til den unge ulykkesfuglen.

- Andresen traff meg i hodet og heldigvis ikke i armen, sier den lille barskingen Eivind Samset til bt.no, og legger til at Andresen beklaget og var lei seg.


Virker sterke

Brann er nå i ferd med å feste et solid grep rundt førsteplassen. Etter 3-1 mot Fredrikstad har bergenserne 31 poeng - sju mer enn Rosenborg på andreplass. På delt tredje med 22 poeng ligger Stabæk, Lillestrøm og Odd Grenland.

- Jeg er stolt av hvordan guttene reiser seg. Fredrikstad er ikke noe dårlig lag. De var farlige på dødballer, og ekle å forsvare seg mot, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

TRØSTET SUPPORTER: I stedet for å gå rett i garderoben, gikk Martin Andresen bak målet der Håkon Opdal hadde stått og trøstet en liten gutt som hadde fått ballen i hodet. Han fikk Andresens trøye som et plaser på såret. Foto: SCANPIX
TRØSTET SUPPORTER: I stedet for å gå rett i garderoben, gikk Martin Andresen bak målet der Håkon Opdal hadde stått og trøstet en liten gutt som hadde fått ballen i hodet. Han fikk Andresens trøye som et plaser på såret. Foto: SCANPIX Vis mer

På spørsmål om serien på langt nær kan avgjøres med Brann-seier i de neste kampene, svarer Mjelde avkreftende:

- Nei, vi må være tålmodige, sier han.

Det åpnet imidlertid skrekkelig for serielederen.

Sjokkstart

Tarik Elyounoussi scoret sitt aller første Tippeliga-mål for en uke siden. På Brann Stadion var han der igjen - etter bare fem minutter.

Lynvingen utnyttet passiviteten fra et ryggende Brann-forsvar og klinte til fra 20 meter. Skuddet snek seg helt inn i Håkon Opdals høyre hjørne.

Serielederen virket rystet i innledningen, men typisk for årets Brann-lag er at de er i stand til å snu kamper hvor de kommer bakpå.

Det brukte de bare tre minutter på å gjøre.

Etter en halvtime avsluttet Brann-kaptein Martin Andresen et klasseangrep på forbilledlig vis da han klinket ballen forbi Shabaan med venstrefoten.

Tre minutter senere runget «Sæternes scorer mål»-sangen over Brann Stadion.

Shabaan ga en retur på et Winters-skudd, og som så ofte før var kraftspissen på rett plass til rett tid i boksen.

Like før slutt økte Brann til 3-1 da Tamas Szekeres sleivet ballen i eget nett.

<B>I STØTET:</B> Brann økte avstanden ned til Stabæk på 2. plass til hele ni poeng etter 3-1 hjemme mot Fredrikstad.