Martin glad og rasende etter VIF-triumf

Slaktet dommer Edvartsen etter utvisning.

ASPMYRA (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Vålerenga 1-2

Vålerenga kom til Aspmyra med ni kamper på rad uten seier, og lenge så det ut til at den vonde rekken skulle bli utvidet til 10.

Men fire vanvittige sluttminutter gjorde at kvelden gikk fra tragisk til magisk for Martin Andresen & co - som ble det første laget til å slå Bodø/Glimt på Aspmyra denne sesongen.

Og det til tross for at de spilte med 10 mann de siste 20 minuttene. 

Harmeet Singh ble nemlig utvist etter en takling mot Birkir Bjarnason - og dommer Svein Erik Edvartsen dro resolutt opp det røde kortet.

- Det er en sinnssyk utvisning. Helt vilt at han greier å dra opp det røde kortet, sier Martin Andresen.

Edvartsen står derimot på sitt.

- Han utsetter motspiller for fare. Det er voldsom opptreden, og ergo rødt kort, sier han til TV 2.

STERK SNUOPERASJON: Da Bodø/Glimt tok ledelsen ni minutter før full tid så det mørkt ut for Vålerenga. Men to scoringer i sluttminuttene snudde kampen for Oslo-laget, som endelig kunne juble for tre poeng.
STERK SNUOPERASJON: Da Bodø/Glimt tok ledelsen ni minutter før full tid så det mørkt ut for Vålerenga. Men to scoringer i sluttminuttene snudde kampen for Oslo-laget, som endelig kunne juble for tre poeng. Vis mer

Nils Johan Semb velger å ta parti med Andresen.

- Det er en feilvurdering av Edvartsen, det er ikke rødt kort. Et frispark er greit, men heller ikke mer, sier han.

- Vinner fortjent

Martin Andresen kunne uansett smile etter VIFs sterke opphenting på tampen.

To minutter før slutt utliknet Kjetil Wæhler etter et langt innkast fra Freddy dos Santos.


Og idet klokka bikket 92 minutter ble dos Santos den store helten da han styrte ballen inn i hjørnet, til Vålerengas første seier siden 13. juli, da Godset ble slått 1-3 i Drammen.

- Jeg mener at vi vinner fortjent, og det var utrolig viktig at vi klarte å heve oss. Det ble to forskjellige omganger på grunn av vinden, men vi forsvarte oss godt og følte at vi hadde overtaket da  vi gikk til pause med 0-0. Dette var en kjempeviktig seier, og du kan si det gjorde litt ekstra godt på grunn av utvisningen, sier Andresen.

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen rister på hodet av VIFs misnøye med dommer Edvartsen.

Martin glad og rasende etter VIF-triumf

- Jeg synes ikke Vålerenga skal være misfornøyd med dommeren. Vi blir snytt for et soleklart straffespark når Stig Johansen blir dyttet i ryggen. Og Martin Andresen kunne hatt fire gule kort, mener Ingebrigtsen.

Aktiv Olsen

Førsteomgangen ble nettopp preget av den karakteristiske Bodø-vinden som bokstavelig talt tok tak i kampen fra første stund.

Omgangens største sjanse kom på et utspark fra Glimt-keeper Pavel Londak, som føk over hele Vålerenga-forsvaret. En observant Trond Olsen snek seg inn og fikk dempet ballen, men dundret ballen til side for Troy Perkins.

Før det skapte Bodø/Glimt en del halvsjanser, mye takket være en aktiv Trond Olsen på hjemmelagets venstrekant. Back-vikar for anledningen, Morten Berre hadde ingen enkel oppgave med å temme lynvingen og ble midtveis i omganen flyttet over på venstresiden.

Bortelaget Vålerenga skapte lite i motvinden og en småsur Martin Andresen klarte langt i fra å dominere midtbanen 1.omgang.

Bortelaget kom bedre med etter hvilen og skapte flere gode muligheter uten at de klarte å score.

Singh utvist

Verre ble det etter 70 minutter. Harmeet Singh taklet Birkir Bjarnason og dommer Svein-Erik Edvartsen var aldri i tvil og dro resolutt opp det direkte røde kortet.

Bortelaget presset ytterligere på etter utvisningen, men så kom Glimt på en sjelden visitt. Etter mye klabb og babb i feltet landet ballen hos midtbaneanker Christian Berg som dundret ballen opp i vinkelen bak en sjanseløs Troy Perkins. 1-0.

Vålerenga jaktet forbrilsk utligning og ble belønnet 2 minutt før slutt da Kjetil Wæhler var sistemann på ballen etter mye rot inne i Glimts sekstenmeter.1-1!

Så, da alle trodde det skulle ende i poengdeling på Aspmyra, fikk bortelaget innkast på Glimts høyreside. Ballen ble kastet langt inn og der var mr.Vålerenga sjøl, Freddy Dos Santos og sørget for Bodø/Glimts første hjemmetap for sesongen.

Seier i Bodø vil nok gjøre godt for et Vålerenga lag som før kampen ikke hadde vunnet på ni kamper.

En svært intens sluttspurt av Vålerenga som nå har fått den luken de behøver for å unngå nedrykkspøkelset i år.

<B>VIKTIG SEIER:</B> Men i seierens time tok Martin Andresen seg også tid til å refse dommer Svein Erik Edvartsen, som viste ut Harmeet Singh 20 minutter før slutt.
<B>DAGENS MANN:</B> Freddy Dos Santos satte inn seiersmålet to minutter på overtid, og påførte Bodø/Glimt deres første tap på eget gress.