Martin gleder seg til 16. mai

Da møter han Brann. Slik blir Martin Andresens nye Vålerenga.

(Dagbladet.no): På 16. mai, en av norsk fotballs virkelige festdager, tar Vålerenga-manager Martin Andresen med seg troppen sin tilbake til Brann stadion.

Så spørsmålet er - gleder han seg mest til fotballens festdag, eller den påfølgende nasjonaldagen?

- Jeg gleder meg til hver enkelt fotballkamp jeg, men det blir en morsom kamp i Bergen. Så får vi håpe det blir en god 17. mai for vår del, sier Andresen til Dagbladet.no.Vi møtte Martin mot slutten av hans første arbeidsuke i Vallhall. Fortsatt pågår arbeidet med å få på plass de riktige trenerne og spillerne for Vålerengas storsatsing.

Snakker ikke om navn

Martin føler at prosessene er positive, men som den dyktige bridgespilleren han er, holder han kortene tett til brystet.

Nevner du konkrete navn - som for eksempel keeper Rune Jarstein, som selv har sagt han har valget mellom Rosenborg og Vålerenga - møter du veggen.

- Han er Odd-spiller, sier Andresen høflig avvisende.

- Jo, men han er også kollegaen din på landslaget, du kan vel si noe om han derfra?

Martin gleder seg til 16. mai

- Da må du spørre meg på neste landslagssamling, sier han med sitt lureste bridge-smil.

Blir 4-3-3-lag

Men Vålerenga-manager Andresen kan snakke om spillestil og planer i Vålerenga. For eksempel at grunnformasjonen vil være 4-3-3.

Men han vil ikke sammenlikne laget han bygger med andre lag.

- Jeg håper vi vil ligne på oss sjøl: En offensiv angrepsfotball, ballbesittende til tider, men når du sier ballbesittende så er det på riktig tidspunkt og ekstremt gjennombruddshissig når vi har skapt et overtall.

Lange dager

Martin har også varslet at laget vil to økter: En klokka 10 om formiddagen, den andre klokka 18 på kvelden. Begrunnelsen er bedre restitusjon mellom treningene, og å vende seg til det som er typisk kamptid i Tippeligaen.

- Den harde økta kommer vi til å legge på samme tidspunktet som vi spiller kamper, for å vende kroppen til å prestere på det tidspunktet, sier Andresen. 

Martin gleder seg til 16. mai

Han har fortsatt ikke møtt Vålerenga-spillerne, som fortsatt har ferie, men sier spillere han har snakket med i andre sammenhenger er positive.

- Det eneste spørsmålet som er interssant å stille i den sammenhengen er: Gjør det oss bedre? Om svaret er ja, så gjør vi det, fastslår den nye Vålerenga-manageren.

- Spesiell arbeidsplass

Selv om det betyr lange arbeidsdager for spillerne.

- Dette er en spesiell arbeidsplass - det er toppidrett. Da teller man ikke timer. Du har en ambisiøs spillertropp, og så lenge man er amisiøs og er opptatt av å utnytte potensiale ditt til fulle, gjør du det som skal til for å være best. Derfor er jeg ikke redd for at dette blir noe problem, sier Martin.

Spillerne vil få fri mellom øktene til å være sammen med familien, før de pakker bagen til kveldstrening.

PLANEN ER KLAR: Martin Andresen er hemmelighetsfull, men nærmer seg å kunne presentere navnene som skal løfte Vålerenga neste sesong.