Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Martin hadde ingen grunn til å smile, for han fikk sparken

- Hadde ingen venner igjen i Vålerenga, sier Dagbladets fotballkommentator.

FERDIG: Martin Andresen (t.v.) og styreleder Åge Petter Christiansen på gårsdagens pressekonferanse. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FERDIG: Martin Andresen (t.v.) og styreleder Åge Petter Christiansen på gårsdagens pressekonferanse. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

VALLE (Dagbladet): Med en ussel sjetteplass på tabellen - og trener på vei ut - er Vålerenga kastet ut i et lite kaos.

I går ble det offisielt at klubb og trener skiller lag ved sesongslutt. Dermed er spekulasjonene i gang om hvem som overtar etter Martin Andresen (35).

Nåværende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo skal være den heteste kandidaten. Men på grunn av doktorgradsstudier er denne ballen foreløpig spilt utover sidelinja. Ronny Deila (Strømsgodset) og Kjetil Rekdal (Aalesund) er andre navn som figurerer høyt på lista.

- I gode hender Dagbladets papiravis omtaler i dag også ytterligere fire personer som trolig er i potten: Henning Berg, Uwe Rösler, Steinar Nilsen og Hans Backe. Sistnevnte var nylig ferdig i New York Red Bulls.

- Vi kommer til å lage en profil og liste over mulige kandidater. Er vi heldige og treffer på første skudd, kan det gå en måned før vi er i mål. Er vi uheldige, kan det ta tre-fire måneder. Jeg tipper et sted midt imellom, sier Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen, som også er en erfaren hodejeger.

- Jeg er overbevist om at prosessen er i de beste hender, sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

- Styreleder Christiansen er også en av Norges beste hodejegere. Parallelt med å skaffe Vålerenga ny trener, skal han lede arbeidet med å finne ny kringkastingssjef i NRK.

Nådeløs fotball Et cupgull fra 2008 - og andreplass i Tippeligaen i 2010 - er hva Martin Andresen tar med seg av sportslige meritter. Til syvende og sist var ikke dette nok.

- Det eneste som overrasket på pressekonferansen i går, var at Martin smilte. Det hadde han ingen grunn til. Han fikk sparken, sier Pedersen.

- Fotballen er nådeløs. Fotballen krever resultater. Og vi har lagt lista høyt i Vålerenga, svarer styreleder Christiansen. Han mer enn antyder at det ikke er aktuelt å la en spiller gå rett inn i trenerrollen igjen.

- Det er en tøff jobb. Vi vil ha en med erfaring.

- Og meritter?

- Ja, gjerne det. Derfor er ikke Zinedine Zidane aktuell.

Den tidligere franske storspilleren er i ferd med å bli trener, og jobber i Real Madrids ungdomsakademi.

- Vi har gitt oss selv noen ekstra uker. Martin var med på å gi oss dette. Nå vet markedet at vi er i bevegelse, sier Christiansen.

GOD PROSESS: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener jakten på Martin Andresens erstatter er i de beste hender. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
GOD PROSESS: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener jakten på Martin Andresens erstatter er i de beste hender. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer