Martin har aksjer i Aalesund FK

- Teft for gode investeringer.

Gjennom familiesatsingen Birkelunden Investeringsselskap AS sitter den nye Vålerenga-manageren på aksjeposter i Ålesund Fotball AS, Ålesund Stadion KS og Ålesund Fotballstadion AS.

- Dette har ikke noe med fotballinteresse å gjøre, sier styreleder Per Gullik Horgen i Andresen-familiens selskap til na24.no.

Møbelmillionæren Martin Andresen eier 22,50 prosent av aksjene i Birkelunden Investeringsselskap AS gjennom Mime Invest AS. Ski-mannens familie grunnla og eier Skeidar-konsernet, og var ifølge Kapital god for rundt 800 millioner i fjor.

- Jeg kan ikke si annet enn at Martin Andresen har teft for gode investeringer, kommenterer daglig leder Henrik Hoff i Aalesunds Fotballklubb til NA24.

Men det er ikke store beløp Andresen-familien har lagt igjen på Sunnmøre. Aksjene i fotballselskapene er kun balanseført til 115.600 kroner i 2006-regnskapet til Birkelunden Investeringsselskap AS.

- Men hvordan endte Martin Andresen opp som fotballinvestor på Vestlandet?

- Dette er noen gamle investeringer som fulgte med da vi kjøpte opp et møbelselskap på Sunnmøre, forteller styreleder Per Gullik Horgen.

- Aksjene går langt tilbake, og tilhørte så vidt jeg husker en lokal eier. Sånn sette er det neppe en familieavgjørelse, og postene er jo svært små.

GAMLE INVESTERINGER: Martin Andresen, her i Brann-drakt mot nettopp Aalesund. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
GAMLE INVESTERINGER: Martin Andresen, her i Brann-drakt mot nettopp Aalesund. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

(NTB)