Martin har aksjer i Aalesund FK

- Teft for gode investeringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gjennom familiesatsingen Birkelunden Investeringsselskap AS sitter den nye Vålerenga-manageren på aksjeposter i Ålesund Fotball AS, Ålesund Stadion KS og Ålesund Fotballstadion AS.

- Dette har ikke noe med fotballinteresse å gjøre, sier styreleder Per Gullik Horgen i Andresen-familiens selskap til na24.no.

Møbelmillionæren Martin Andresen eier 22,50 prosent av aksjene i Birkelunden Investeringsselskap AS gjennom Mime Invest AS. Ski-mannens familie grunnla og eier Skeidar-konsernet, og var ifølge Kapital god for rundt 800 millioner i fjor.

- Jeg kan ikke si annet enn at Martin Andresen har teft for gode investeringer, kommenterer daglig leder Henrik Hoff i Aalesunds Fotballklubb til NA24.

Men det er ikke store beløp Andresen-familien har lagt igjen på Sunnmøre. Aksjene i fotballselskapene er kun balanseført til 115.600 kroner i 2006-regnskapet til Birkelunden Investeringsselskap AS.

- Men hvordan endte Martin Andresen opp som fotballinvestor på Vestlandet?

- Dette er noen gamle investeringer som fulgte med da vi kjøpte opp et møbelselskap på Sunnmøre, forteller styreleder Per Gullik Horgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer