Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Martin har et stort navn, og han har kun startet tre kamper

Martin Samuelsen scoret sitt andre mål for Peterborough i dag. Slik har oppholdet hans vært så langt.

MATCHVINNER: Martin Samuelsen avgjorde forrige helgs kamp mot Sheffield United på mesterlig vis. Foto: Joe Dent/JMP
MATCHVINNER: Martin Samuelsen avgjorde forrige helgs kamp mot Sheffield United på mesterlig vis. Foto: Joe Dent/JMP Vis mer

(Dagbladet): Sist sommer debuterte Martin Samuelsen for West Ham med scoring i en treningskamp mot Peterborough. Den 24. november ble han sendt på et korttidslån til nettopp Peterborough. Mandag denne uken ble det klart at lånet blir forlenget ut sesongen.

Og det viste seg å være lurt. Samuelsen startet dagens FA-cupkamp mot Preston, og satte inn 1-0 med et langskudd allerede etter syv minutter. Peterborough vant kampen 2-0. 

Slik beskriver Samuelsen scoringen:

- Vi fikk en corner som ble klarert ut til høyre. Jeg så at det var mange folk i boksen og dro derfor av en mann før jeg smelte til. Jeg tror det var fra rundt 20-25 meter, sier Samuelsen til TV 2.

Alan Swann jobber som sportsreporter i Peterborough Telegraph, og følger byens fotballag tett. Han skriver på sin Twitter-profil at Samuelsen var glimrende i 1.omgangen av dagens kamp. 

Forrige helg scoret Samuelsen et utsøkt mål som avgjorde bortekampen mot Sheffield United. Peterborough-manager, Graham Westley, skrøt uhemmet av 18-åringen etter scoringen.

- Målet var et wow-øyeblikk. Dette er en spiller som holder Premier League-nivå, og det er utvilsomt at han kommer til å spille der i fremtiden.

Ujevnt med spilletid Peterboroughs hjemmeside påstod at selv Lionel Messi kunne være stolt av et slikt mål.

Hovedpersonen selv var mer beskjeden etter scoringen.

- Det er naturligvis hyggelig, men jeg ønsker kun å vise meg frem. Andre får ta seg av sammenlignende, sa unggutten til TV 2. 

Scoringen kan du se her.

Dagbladet møtte Samuelsen på landslagssamling i november, og da fortalte 18-åringen, med 28 aldersbestemte landskamper for Norge,  at han var en dem som utgjør en forskjell.


Fasiten Hvis vi glemmer det fantastiske målet, og ser på resten av oppholdet til Samuelsen så langt, sier fasiten følgende:

• Tre kamper fra start

• Tre ganger byttet inn
• To ganger byttet ut
• Fire ganger ubenyttet reserve

Totalt har nordmannen spilt 303 minutter. Samuelsen har scoret to mål, og har notert seg for en målgivende pasning. I begge kampene ligakampene rogalendingen har startet, har laget tapt.

- Enormt talent Alan Swann forteller i en e-post til Dagbladet at Samuelsen er høyt verdsatt i klubben.

- Fra sekundet Martin gikk inn døra i Peterborough-garderoben har jeg skjønt at han er et enormt talent. I tilegg er han en trivelig gutt, som det er hyggelig å jobbe med, skal Peterborough-manager Graham Westley, ha uttalt til Swann.

Swann skryter også hemningsløst av nordmannen.

- Etter hva jeg har sett, så er Martin eksepsjonelt talentfull til å være 18 år. Han har veldig god balanse til å være så høy, og han er fysisk sterk, tatt alderen i betrakning. Hans tekniske ferdigheter er veldig gode i League One-målestokk, sier Swann til Dagbladet.

Han tror derimot ikke at Samuelsen får mange kamper fra start fremover.

- Peterborough har mange gode midtbanespillere, og League One er en veldig fysisk liga. Hans beste prestasjoner så langt har kommet etter innhopp. Men jo mer han blir vant til ligaen, og det fysiske spillet, vil han bli brukt mer i startoppstillingen, tror jeg. Ellers hadde de ikke forlenget lånes hans. 

Peterborough ligger på 6.plass i League One etter 25 spilte kamper. 

IMPONERT AV SAMUELSEN: Alan Swann følger Peterborough tett. Foto: David Lowndes
IMPONERT AV SAMUELSEN: Alan Swann følger Peterborough tett. Foto: David Lowndes Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media