-  Martin ingen redningsmann

Ingen på Nadderud tror Martin Andresen kommer til å bli noen redningsmann.

-  Vi kan ikke fly rundt og vente på at Martin skal redde oss. Det kommer han heller ikke til å gjøre. Vi må redde oss sjøl, sier Stabæk-veteran Christian Holter (32).

-  Én av mange

4. juli gjør landslagskaptein Martin Andresen (27) comeback for Stabæk i hjemmekampen mot Odd Grenland.

-  Martin er én av mange i stallen. Han er viktig, men ikke aktuell før om fire kamper. Derfor tenker vi ikke på ham nå. Først har vi en jobb å gjøre med å komme oss vekk fra den utsatte tabellposisjonen, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

10 poeng på samme antall kamper betyr at Stabæk ligger på kvalifiseringsplassen for nedrykk.

Siden opprykket høsten 1994, er laget aldri blitt dårligere enn nummer ni. Nå er blålyset tent for de mørkeblå.

-  Bortsett fra den første tippeligasesongen for ni år siden, har vi aldri vært med i nedrykksstriden. Vi tar situasjonen på alvor, og må bli mer resultatorienterte i spillestilen. Selv om vi ligger utsatt til, ser jeg ikke for meg at Stabæk rykker ned, sier Christian Holter.

-  Ingen tilfeldighet

-  For meg som trener er det viktig å være klar og tydelig. Det er ikke tilfeldig at vi ligger på tolvteplass. Den plasseringen fortjener vi, og viser nivået vårt etter de 10 første rundene. Nå er det opp til oss sjøl å gjøre noe med det, sier Gaute Larsen.

-  Det meste handler om beinhard jobbing. Etter at vi la om til 4-2-3-1, er laget blitt litt baktungt. Vi kan ikke slå langt og krige, men må tore å spille fotball. Så langt har vi ikke våget nok, sier Christian Holter.

-  Vi skal ikke finne opp kruttet på nytt. Viktigst nå er å få ting til å flyte. Hittil har vi hatt for enkle balltap, fått lette baklengsmål og blitt stresset av å ligge under i kampene. Ved å få tilbake tryggheten i eget spill, kommer også selvtilliten og seirene, sier Gaute Larsen.

-  Fra tribunen har det nok ikke sett ut som vi har stått på hardt nok, og opptrådt som en enhet. Men det har ikke skortet på innsats. -  Det som har manglet, er evnen til å lykkes som et lag. Vi skal ikke jåle oss til poeng, men må våge å la ballen gå og ta sjanser, sier Christian Holter.

Gode opplevelser

-  Ingen i Stabæk snakker om nedrykk. Vi føler at laget har mye mer å gå på, men må gjøre noe med det - ikke bare si det. De sentrale spillerne må ta tak, vi må stole på hverandre og bygge gode relasjoner. Morgendagens cupkamp mot Kvik/Halden skal bli starten på en rekke gode opplevelser framover, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

b> BEINHARD LAGJOBBING: - Fra tribunen har det nok ikke sett ut som vi har stått på hardt nok, og opptrådt som en enhet. Men det har ikke skortet på innsats.