Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin irritert: - Jeg leter etter muligheten, men finner den ikke

Norge tapte 1-0 for England.

FORTVILER:  Martin Ødegaard spilte hele kampen mot England i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORTVILER: Martin Ødegaard spilte hele kampen mot England i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge U21 - England U21 0-1 (0-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) var mandag kveld tilbake på sin gamle hjemmebane, Marienlyst i Drammen, da U21-landslaget møtte England i EM-kvalifiseringen. Ødegaard fikk som vanlig høyest applaus, og var tydelig spillesugen.

Real Madrid Castilla-spilleren slapp ikke til et eneste minutt mot Bulgaria og Kroatia. U21-trener Leif Gunnar Smerud valgte derfor å bruke ham i kampen.

Dessverre for Norge vant England 1-0. Scoringen kom på straffespark rett før pause.

God kamp - Jeg synes vi spilte en god kamp. Vi styrte mye av spillet i første omgang. Jeg synes også at vi hevet oss i andre omgang og ville ha ballen. Det er synd at det blir som det blir når vi spiller en god kamp, sier Ødegaard.

- Og din egen innsats?

- Jeg synes jeg spilte en grei kamp. Det var et par ganger der jeg leter etter muligheten for å skyte og ikke finner den. Det er irriterende.

Han fortsetter:

- Jeg lette mange ganger for å finne en åpning. Det er ting jeg vil utvikle - å ha egenskapen der jeg bare kan dunke ballen inn.

Norge har spilt to kamper av kvalifiseringen som handler om billett til EM-sluttspillet i Polen i 2017. I den første kampen mot Bosnia-Hercegovina vant Norge 2-0. Også Kasakhstan og Sveits er i gruppa.

To målsjanser Norge startet best på Marienlyst. Kampens første sjanse kom etter etter 19 minutter. Norge rullet opp. Til slutt endte ballen hos Morten Thorsby, som ikke klarte å lure keeper.

Fire minutter seinere kunne Norge scoret igjen. Vålerenga-spiller Ghayas Zahid tok med seg ballen utenfor 16-meteren og dundret til i tverrliggeren.

Ødegaard spilte seg stadig varmere utover i omgangen. Han var involvert i flere fikse kombinasjoner, til stor fornøyelse for hjemmepublikum.

- Heia Martin! hørtes blant 3750 tilskuere.

England tok ledelsen rett før pause. Jonas Grønner felte Nathan Redmond, mente dommer, og pekte på ellevemeteren. James Warde-Prowse var sikker, og sendte gjestene i ledelsen.

Mer aggressive Smerud gjorde ingen bytter i pausen. England virket langt med aggressive. Spillerne hadde tydeligvis fått høre noen velvalgte ord av trener Gareth Southgate - med ei fortid i Crystal Palace, Aston Villa og Middlebrough.

Men Norge hadde sine øyeblikk - blant annet da Ødegaard avleverte en perfekt pasning til Veton Berisha etter 56 minutter. Keeper Jordan Pickford reddet det knallharde skuddet.

Berisha virket frisk og fin, men manglet scoringen.

Hadde Norge muligheten til å utlikne? Ja, så absolutt. Men kanskje savnet laget en Jo Inge Berget-type.

England kunne reise hjem med tre poeng. Martin Ødegaard sto tilbake på gresset, og var tydelig skuffet.

- Hvordan var det å være tilbake i Drammen?

- Jeg sa det til Iver (Fossum) at det var deilig å komme tilbake. Det er en fantastisk bane å spille på. I andre omgang var det mørkt og flomlys, så det var bra, sier Ødegaard, som reiser tilbake til Madrid tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!