Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Johnsrud Sundby: - Jeg vil gå, men er forberedt på å bli vraket til team-sprinten

Hadde ingen superdag på jobben i dag.

INGEN GOD DAG: Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å tette luka til russerne på sin andreetappe. I stedet økte den. Men Johnsrud Sundby er ikke bekymret for egen form og vil fortsatt gå de to siste OL-rennene. Foto: Bjørn Langsem
INGEN GOD DAG: Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å tette luka til russerne på sin andreetappe. I stedet økte den. Men Johnsrud Sundby er ikke bekymret for egen form og vil fortsatt gå de to siste OL-rennene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Det har liksom aldri vært noen tvil om at det er Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo som skal gå lagsprinten for Norge.

Inntil i dag.

Johnsrud Sundby, som knapt har levert et dårlig skirenn i hele sin karriere, leverte en til ham å være en svak stafettetappe, og tapte mange sekunder til russeren Aleksander Bolshunov.

De sekundene reparerte som kjent Simen Hegstad Krüger med en monsteretappe som gjorde at Johanne Høsflot Klæbo kunne leke gullet hjem.

Like fullt, hva skjedde med maskinen Martin? Er han ikke i form? Er han syk? Er han sliten?

- Jeg er i form. Det vet jeg, og det har jeg vist tidligere i OL. I dag ble det ikke optimalt, Men jeg er ikke bektymret på egne vegne, sier Martin.

Vil gå lagsprinten

- Du vil fortsatt gå teamsprinten?

OLYMPISKE MESTRE: Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo innfridde favorittstempelet og vant OL-gull, selv uten et toppløp fra Johnsrud Sundby. Foto: Bjørn Langsem
OLYMPISKE MESTRE: Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo innfridde favorittstempelet og vant OL-gull, selv uten et toppløp fra Johnsrud Sundby. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ja, det vil jeg gjerne. Det hadde vært fantastisk moro å gå gå den sammen med Johannes.

- Når du sier at du vil gå den, så får du vel det?

- Nei, så enkelt er det ikke. Det er mange kandidater, og det er ikke jeg som tar ut det laget.

- Hva om trener Tor Arne Hetland skulle mene at noen andre er bedre rustet?

- Da mener han det, og det respekterer jeg selvsagt. Da fokuserer jeg mot femmila. Jeg er forberedt på at jeg kan bli utelatt. Men jeg ønsker å gå.

- Hvorfor vil du det, hadde det ikke vært bedre å hvile mot den avsluttende femmila og være maksimalt restituert for å prøve å ta det individuelle gullet du mangler?

- Det er ikke noe som er så formutløsende som en teamsprint. Det kan bare være en fordel å gå den før femmila.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tas ut i morgen

- Jo, men formutløsende. Trenger du det? Du sier jo du er i form?

- Jeg er i form, men en lagsprint kan booste formen ytterligere. Dessuten har jeg veldig lyst til å hjelpe laget med å bidra til en gullmedalje på den øvelsen. Det er en stor gullsjanse. Selvsagt har jeg lyst til å være med på det.

Laget som skal gå sprintstafetten blir tatt ut i morgen, og trener Tor Arne Hetland har overrasket før, ikke minst da han satte medaljevinner Hans Christer Hollund på sidelinja og kjørte inn Didrik Tønseth på dagens stafett.

Etter Simen Hegstad Krügers kjempeetappe på tredjeetappen i dag, ser mange på ham som et alternativ til Johnsrud Sundby på lagsprinten. Problemet er bare at Krüger har billett hjem til Norge i morgen.

- Jeg tror nok det i 2018 er mulig å booke om en flybillett, sier Martin Johnsrud Sundby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!