BEHOLDER MEDALJEN: Her mente russerne at Johnsrud Sundby kjørte ureglementert. De får ikke støtte av FIS. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
BEHOLDER MEDALJEN: Her mente russerne at Johnsrud Sundby kjørte ureglementert. De får ikke støtte av FIS. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Martin Johnsrud Sundby beholder bronsemedaljen

Russernes anke avvist av FIS.

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby beholder bronsemedaljen han tok på 30 km med skibytte.

De skriver Det internasjonale skiforbundet i en pressemelding.

Enige med juryen - Vi støtter juryens avgjørelse om å gi Martin Johnsrud Sundby en skriftlig advarsel i henhold til regelverket, skriver FIS i pressemeldinga.

Russernes klage ble først behandlet av juryen i Sotsji, som fant det tilstrekkelig å gi nordmannen en advarsel. Russerne mente ikke dette var nok, og anket saken videre til FIS, som altså har kommet til samme konklusjon som juryen.

Ikke helt ferdig Bakgrunnen for russernes vrede er at Martin Johnsrud Sundby kom over i Maxim Vylegzhanins spor på oppløpet, og mesterskapets vertsnasjon mente at nordmannen dermed hindret russeren i å ta ut alt i spurten.

Den oppfatning deler foreløpig ingen andre, men russerne kan anke saken videre til CAS, som er Den internasjonale voldgiftsretten for sport. Skulle de gjøre det, kan det ta ytterligere flere måneder før saken er lagt død.