SYK: Martin Johnsrud Sundby er blitt syk, og går verken tremila eller lagsprinten på søndag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SYK: Martin Johnsrud Sundby er blitt syk, og går verken tremila eller lagsprinten på søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Martin Johnsrud Sundby er blitt syk. Går ikke tremila

- Er syk og trenger ro.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby går ikke morgendagens 30 kilometer med skibytte eller lagsprinten søndag. Det bekreftet landslagstrener Trond Nystad på formiddagens pressekonferanse.

Et av Norges aller største gullhåp har vært usikker på formen, men nå er han blitt syk. Det er en luftveisinfeksjon som setter Sundby ut av spill.

- Det er dumt for oss at Martin ikke er med her. Han er sjuk og trenger ro. Han kan ikke gå lørdag eller søndag. Vi vet ikke så mye om sykdomsforløpet ennå. Vi får en statement når det passer, sier Trond Nystad.
Sjur Røthe kommer dermed inn på laget.

- Jeg er klar, men det er trist at Martin ikke går. Jeg har følt meg bra i det siste, sier Røthe.

Må ta det med ro Martin Johnsrud Sundby utsatte avreisen til Falun, for å prøve å finne tilbake til formen.

- Martin har nesten slitt ut sofaen i det siste. Han har hatt noen dårlige skirenn og har nok hatt dette i kroppen en stund. Vi må se litt an, dette er nytt for oss. Han skal til undersøkelser, så får vi se på svaret blir på det. Han må ta det med ro, sier Nystad.

KLARE: Sjur Røthe kommer inn for Martin Johnsrud Sundby på tremila. I tillegg går Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Petter Northug (ikke tilstede) Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLARE: Sjur Røthe kommer inn for Martin Johnsrud Sundby på tremila. I tillegg går Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Petter Northug (ikke tilstede) Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Har Sundby tynet seg for hardt?

- Det er klart. Martin har vært ekstremt fokusert og trent mye. Han er sikkert den som trener mest. Han vet at det er hard kamp om medaljer, så skal ha en mulighet må han tyne mest på trening. Det har han gjort. Det blir spekulasjoner om det er antall timer trening som har skylda, sier Nystad.

Northug gullkandidat De tre gutta på pressekonferanse, Røthe, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug, var enige i at det var kjipt at Sundby måtte melde forfall. Likevel vedkjenner de at de har en stor gullkandidat i Petter Northug.

- Kommer dere til å gi stallordre om å for eksempel gå for en løper?

- Det er alltid sånn at vi går som et lag og prøver å hjelpe hverandre, ikke stå i veien for hverandre og sånn. Vi vil ikke gjøre det vanskelig for oss selv. Men alle skal legge opp sitt løp og gå for seg selv, svarer Nystad på Dagbladets spørsmål.