Martin Johnsrud Sundby er blitt syk. Går ikke tremila

- Er syk og trenger ro.

SYK: Martin Johnsrud Sundby er blitt syk, og går verken tremila eller lagsprinten på søndag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SYK: Martin Johnsrud Sundby er blitt syk, og går verken tremila eller lagsprinten på søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby går ikke morgendagens 30 kilometer med skibytte eller lagsprinten søndag. Det bekreftet landslagstrener Trond Nystad på formiddagens pressekonferanse.

Et av Norges aller største gullhåp har vært usikker på formen, men nå er han blitt syk. Det er en luftveisinfeksjon som setter Sundby ut av spill.

- Det er dumt for oss at Martin ikke er med her. Han er sjuk og trenger ro. Han kan ikke gå lørdag eller søndag. Vi vet ikke så mye om sykdomsforløpet ennå. Vi får en statement når det passer, sier Trond Nystad. Sjur Røthe kommer dermed inn på laget.

- Jeg er klar, men det er trist at Martin ikke går. Jeg har følt meg bra i det siste, sier Røthe.

Må ta det med ro Martin Johnsrud Sundby utsatte avreisen til Falun, for å prøve å finne tilbake til formen.

- Martin har nesten slitt ut sofaen i det siste. Han har hatt noen dårlige skirenn og har nok hatt dette i kroppen en stund. Vi må se litt an, dette er nytt for oss. Han skal til undersøkelser, så får vi se på svaret blir på det. Han må ta det med ro, sier Nystad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.